Nederland steunt Belgen tijdens EK

Foto: Website Pro Badge

Het Nederlands voetbalelftal zal deze zomer niet deelnemen aan het EK. Heel jammer, maar er zijn genoeg initiatieven om alsnog te genieten van het voetbalspektakel.

Onze zuiderburen zullen wel strijden om het kampioenschap en Nederland lijkt daar een pleziertje uit te willen halen, zo meldt Nieuws.nl.

De Merchandise ligt op zijn gat nu Nederland niet aanwezig zal zijn tijdens het toernooi, maar daar is een oplossing voor gevonden. Pro Badge, fabrikant van voetbalkleding, heeft een speciaal shirt ontworpen wat Nederlanders kunnen dragen om onze zuiderburen een hart onder de riem te stiekem. Het t-shirt, wat voorzien is van een rode kleur en ‘Ik ben ff Bellug’ tekst, zal de plek innemen van de oranje-merchandise. Het ‘Ik ben ff Bellug’-shirt is hier te koop.

Verschillende kroegen in Nederland hebben al aangegeven de wedstrijden van België uit te willen zenden, zodat we met een rood shirtje aan en een gele rakker in de hand onze buurtjes kunnen toejuichen.

Overigens lijkt niet iedereen dit een goed idee te vinden. Het Westergasterras in Amsterdam kreeg veel kritiek op hun Facebook-evenement. De negatieve reacties zijn inmiddels verwijderd, maar geloof ons; we hebben wel eens sympathiekere mensen ontmoet. Ook zijn er Facebook events aangemaakt om bij Danny Blind het EK te kijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen