Het kamperen van de toekomst: de zweeftent

Foto: Tentsile

Kamperen in een tent met je gezin is misschien wat saai aan het worden, vandaar dat kampeermerk Tentsile een tent heeft ontworpen die je letterlijk naar hogere sferen brengt. De tent wordt namelijk bevestigd tussen een aantal bomen waardoor je tussen de bomen hangt.

De tent wordt ongeveer 1.20 meter boven de grond opgehangen. Dit heeft te maken met de eigen veiligheid. Je kunt de tent natuurlijk ook hoger ophangen, maar dit wordt afgeraden. Doordat de tent hangt, is het mogelijk om boven waterig of rotsachtig gebied te slapen.

Het enige wat je nodig hebt om in de hoogte te kunnen slapen, zijn drie bomen. Maar dat is makkelijk te realiseren aangezien kamperen meestal in een bosrijk gebied plaatsvindt. Elke tent kan ongeveer 400 kilo dragen. Dus het is mogelijk om er met meerdere personen tegelijk in te bivakkeren.

De tent mag wat kosten, zo’n € 355,-, maar daar worden door Tentsile wel drie nieuwe bomen voor geplant. Precies het aantal wat nodig is om je tent tussen te hangen. [Door Nieuws.nl]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen