Orange Aircraft met ambitie

Foto: Rabobank Breda

Ieder kwartaal kiest de Rabobank Breda een ‘Starter van het kwartaal’. Een ondernemer met ambitie, durf en lef die in Breda zijn of haar bedrijf heeft. In het derde kwartaal is dat John van Gastel.

Van Gastel is eigenaar van ‘Orange Aircraft’. Het bedrijf vestigde zich onlangs op Breda International Airport. 

Drones en sportvliegtuigen

Orange Aircraft richt zich op de ontwikkeling en productie van airframes voor drones en sportvliegtuigen. Er wordt gewerkt voor diverse internationale zakelijke klanten. Het bedrijf biedt haar klanten een totaaloplossing, wat vrij uniek is in deze sterk groeiende nichemarkt. Daarnaast ontwikkelt Orange Aircraft in samenwerking met een Amerikaans ontwerpbureau zogenaamde ‘biplanes’ voor verkoop aan vermogende particulieren wereldwijd.

Vliegende start

Het bedrijf kent letterlijk een vliegende start door onder andere een zeer succesvolle crowdfunding campagne in het voorjaar van 2016.  Verhuizing naar een luchthaven is daarvan het gevolg en er is gekozen voor Breda International Airport. CEO John van Gastel vertelt: “Op Breda International Airport zijn luchtvaart gerelateerde bedrijven gevestigd. Op deze mooie locatie kunnen we de drones testen. Daarnaast is het voor ons de perfecte locatie om klanten representatief te ontvangen.”

“écht goed over nagedacht”

Roy Klop, accountmanager MKB van Rabobank Breda heeft alle vertrouwen in de startende ondernemer. “John is een jonge, veelbelovende, startende ondernemer met kennis en ervaring in het gehele traject van consultancy tot aan de productie. Hij is een echte sparringpartner met kennis en ervaring van de ontwikkeling tot aan de productie en kwaliteitscontrole van airframes. Niet alleen zag zijn businessplan er goed uit, hij heeft overal ook écht goed over nagedacht, over alle facetten van het ondernemen. Hiermee verdient hij met recht de titel ‘Starter van het kwartaal’.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen