Tips van Personal trainer Eric en weer een mooi mijlpaaltje voor Wendy!

Foto: Wendy Wiebenga

Deze week een paar tips van Personal trainer (beul) Eric. De balans zoeken tussen training, rust en herstel en vooral tijd voor jezelf maken is Eric zijn belangrijkste tip! Dus maak een commitment over wat jij echt belangrijk vindt in het leven en kom in actie. En ik heb deze week weer een mooi mijlpaaltje bereikt. 

Deze week heeft de weegschaal me officieel 20 kilo lichter verklaard en heb ik aan de lijve mogen ondervinden dat rust en herstel juist heel effectief zijn terwijl ik er juist van overtuigd was dat ik alleen maar moest knallen.

Tips van Personal trainer Eric!

Personal training woensdagavond
Deze week geen 1 op 2 training maar 2 op 1. Mijn lieve sportmaatje Linda was ziek dus kon helaas niet mee trainen. Dus was ik alleen met mijn Personal beul Eric. Dacht ik… maar ook mijn trainer Michael was er woensdag avond gezellig bij! En Michael had me maandag avond al flink afgemat… Dus dat kon nog weleens wat beloven.

Het was een pittige training met flink wat krachtoefeningen. Drie rondes van vijf oefeningen die ik alle vijf een minuut moest doen. En tussen die drie rondes in Fillers. Normaal sluiten we af met een Challenge, en een Filler is eigenlijk net zoiets maar dan steeds tussendoor.

Na 3 x 30 Jumping Jacks, 3 x 30 Sit-ups, 3 x 30 Mountain climbers per been en 3 x 30 Jump squats als Fillers kan ik zeggen dat ik aardig kapot was! En dan ook nog eens met vier ogen op mij gericht!

Ze zijn wel lief hoor… maar afgelopen woensdag voelde dat wel even anders hahahaha!

Eric was al gepromoveerd tot Personal beul… maar ook Michael heeft nu ook een nieuwe titel, Assistent beul!

Na de training was daar weer mijn wekelijkse weegmoment! Weer een weegmoment met een mooie mijlpaal. Vanaf de officiële aftrap van de afvalrace tot nu, ruim 20 kilo lichter! Het daalde niet meteen in, maar toen ik het rekensommetje maakte en ontdekte dat ik de 20 voorbij was ging ik helemaal uit mijn dak. Wat is dit weer een bijzonder moment.

Rust en herstel
Centraal tijdens mijn coaching deze week stond rust en herstel.

Dat zijn de twee woorden die ik wekelijks van Eric te horen krijg. Tot nu toe zag ik het zo dat rust en herstel niet belangrijk waren maar gewoon door knallen, kilo’s kwijtraken en gaan met die banaan… Maar nu weet ik inmiddels wel dat rust en herstel net zo belangrijk moeten zijn als mijn trainingen zelf. Zoals Eric zegt, rust en herstel gaan me alleen maar helpen om nog fitter en sterker te worden. Pak ik die momenten niet dan zal het me juist tegen gaan werken…

Na mijn tweede week kerstvakantie waarin ik écht veel te veel gedaan heb en van mezelf heb gevraagd ben ik het belang van rust en herstel wel gaan inzien.

Na een pittige intensieve training heeft je lichaam gewoon voldoende rust nodig om te herstellen. Je lichaam heeft dan na een training niet alleen hersteld, maar ook een hoger niveau om een volgende trainingsprikkel weer aan te kunnen.

Na een rustig weekendje met korte simpele trainingen ging ik de afgelopen week dan ook weer als een speer. Niet alleen fysiek voelde ik me sterker maar ook het resultaat op de weegschaal mocht er weer zijn! Dus af en toe een beetje lui doen is toegestaan! Yes! Lazy is voor mij niet meer mijn lifestyle, maar Lazy zijn is voortaan rust en herstel momentjes waar ik van ga genieten!

Nieuwe weegschaal thuis, de Polar balance
Ook weer een nieuw hebbedingetje. Een nieuwe weegschaal. Die ik eigenlijk niet zo leuk vind omdat deze weegschaal me zwaarder vind dan mijn oude. Maar, het is wel een super tof ding. Het is dezelfde weegschaal als die van Eric dus mijn gewicht thuis en bij hem zijn nu voortaan hetzelfde, geen verassingen meer… en hij kan gesynchroniseerd worden met mijn Polar watch die ik van De Afvalrace heb gekregen. Ben er kei blij mee. Nu kan ik alles nog beter bijhouden en bekijken!

Hardlooptraining dinsdag en donderdag, ik heb de smaak te pakken!
Tot slot deel ik graag nog twee toffe momenten van deze week met jullie.

Omdat mijn eerste hardlooptraining van vorige week me zo goed bevallen was mocht ik er deze week twee doen. Dinsdagavond liep ik met de beginnersgroep mee in Ulvenhout!

We zijn daar na een warming up en wat coördinatie oefeningen richting de Wolvenhoek gelopen waar we een interval sessie hebben gehad. We hebben 15 minuten gelopen. 1 ronde versnellen 1 ronde eigen tempo en zo de 15 minuten vol.

Daarna nog wat core stability oefeningen en een cooling down.

Donderdag was het grootste voorbeeld van commitment. Het was koud,  het was nat, er was sneeuw op komst, ik reed een auto met een thuiskomertje en kon de snelweg dus niet op omdat ik niet harder kon dan 80 kilometer per uur, ik was moe en zat veel in mijn hoofd omdat er veel gebeurde die dag. Maar… ik ging! Zo trots op mezelf, vroeger was één van de excuses al een trigger om niet te hoeven gaan. Maar tegenwoordig ben ik niet meer te stoppen.

En ik heb zalig gelopen. Hoofd lekker leeg kunnen maken. We zijn een stukje door een wijk, industrie en heerlijk langs het water gelopen. Nooit gedacht dat ik ooit zou zeggen dat hardlopen in de regen zo fijn kon zijn.

3 x 7 minuten rennen. 1e stuk rustig dribbelen, 2e stuk eigen tempo en laatste 3,5 minuut versnellen. En bij de laatste versnelling enorm uitgedaagd door Eric. Alles eruit knallen en gaan tot het maximale. Ik ging stuk maar wat was dat lekker! Wat heb ik mezelf uit kunnen dagen, wauw!

Op naar weer een leuke week
Zaterdagmiddag naar de Open training bij CrossFit zuid in Roosendaal bij mijn mede afvalracers Luelle en Christiaan en weer een nieuwe uitdaging op mijn sportplanning. Namelijk Hot Yoga. Nu ik me besef hoe belangrijk rust en herstel is las ik in plaats van kei hard knallen in de fitness ruimte een heerlijk momentje yoga voor mezelf in!

Tot slot nodig ik jullie allemaal uit om een keertje met me mee te komen trainen!!!

Op zondag 19 februari organiseert De Afvalrace in samenwerking met Decathlon Breda een sportieve familieochtend voor de deelnemers van De Afvalrace en voor hun familie, vrienden, kennissen, collega’s en volgers. Deelname aan dit grote evenement is geheel gratis!

De Familie Bootcamp bestaat uit 8 verschillende onderdelen van ieder een kwartier. Alle deelnemers ontvangen een stempelkaart en na afloop is deze inwisselbaar voor een leuke presentje.

Zie ik jou ook op 19 februari. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!

Ooowja, ik heb samen met twee kanjers van medewerkers van de Decathlon een promotiefilmpje opgenomen voor de Bootcamp.

Behind the scenes… Wil je het filmpje zien…

Stay tuned en volg me via de Facebookpagina van De Afvalrace West-Brabant!

Wendy wordt begeleid door Eric de Jong van EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Neem contact met ons op als je hierin wat zou willen betekenen. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en de sites van Breda & Roosendaal Nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen