Einde fase 2… einddoel al bereikt! 30 kilo afgevallen en 23 cm buikomvang minder!

Foto:

Fase twee van De Afvalrace zit er op. We zijn inmiddels al weer vier maanden aan de gang en wauw wat gaat het goed maar ook shit, wat gaat het snel. Nog maar twee maanden en dan zit De Afvalrace er al weer op.

Eng? Dat ik er straks alleen voor sta? Een beetje… Maar natuurlijk betekend het einde van De Afvalrace niet dat ik dan stop. Want, terug naar waar ik vandaan kom is absoluut geen optie meer. En, ik blijf voorlopig mee hardlopen met de fantastische groepen waarin in nu mee mag lopen. Dus mijn Personal trainer Eric is voorlopig nog niet van me af.

Het resultaat tot nu toe
Doel bereikt! Niet alleen mijn doel voor na vier maanden, maar zelfs al mijn gestelde doel voor het einde van De Afvalrace.
Ik ben vanaf mijn zwaarste moment 30 kilo afgevallen en ben 23 cm buikomvang kwijt. Zoals mijn Personal trainer Eric zei na het zien van mijn before en after picture (tot nu toe), ik lijk wel gehalveerd!

Dat is een hele prestatie waar ik enorm trots op ben, maar nog trotser ben ik op wie ik nu ben en waar ik nu sta.
Ik heb veel meer zelfvertrouwen, durf meer voor mezelf op te komen, durf mezelf in de spiegel weer écht aan te kijken en kies voor datgene wat ik echt wil en wat me echt gelukkig maakt.

En… ik pas gewoon in normale broeken, in normale winkels. En hoef dan niet eens de grootste maten meer op te zoeken. Hoe gaaf is dat! Shopping time…

Ik kan het sporten in mijn leven absoluut niet meer wegdenken, vooral het hardlopen niet meer. Ben besmet met het hardloop virus. Ik kan niet wachten op de Drunense Duinen loop, de Haagse Beemden Loop, Colour the Forrest en de Singelloop! De vijf kilometer loop ik inmiddels al, dus wie weet durf ik ergens verderop in dit jaar zelfs de 10 kilometer al aan!

Wat zeg ik, dat ga ik gewoon doen, want waar een wil is, is een weg.

Ook mijn Personal beul, die eigenlijk niet zo’n beul is, maar gewoon een kei trotse coach, blikt graag even terug op de afgelopen vier maanden

Wendy, ik weet het nog goed. Ik denk dat het een maand of vijf geleden was dat jij binnenkwam voor je intake. Je motivatie op internet was, dat misschien wel je ultieme doel was om in 2018 te gaan trouwen en een mooie trouwjurk aan te kunnen.

Je had destijds een behoorlijk hoog BMI. Je vertelde vooral een verhaal over je vader die vijf jaar geleden overleden is en hoe dat gebeurt is en dat jullie dat ook niet zagen aankomen. Sindsdien maakte jij je zorgen om je eigen gezondheid.

Toen was je iemand die weinig energie had, moe was en niet altijd ondernemend.

En als ik dan nu kijk naar de afgelopen 4 maanden…

Je hebt nu na vier van de zes maanden je complete gewichtsdoel bereikt. Dat is één.  Ofwel, je hebt laten zien dat je wel ondernemend bent en wel actie kunt ondernemen en dat je dit gewoon lange tijd verstopt hebt. Voor een groot deel uit een bepaald verdriet. Uit die cocon ben je gestapte en heb je jezelf gecreëerd als een krachtigere dame die daadwerkelijk beslissingen durft te maken in mijn ogen nu. Iemand die durft te kiezen voor zichzelf en niet meer alles doet om anderen te pleasen. En die gewoon in vier van de zes maanden haar volledige doel van 30 kilo al bereikt heeft. Want je zou eerst 14 kilo moeten afvallen, daarna nog 9 kilo en uiteindelijk 6 kilo. En ik kan snel rekenen en dat is samen 29 kilo en die ben je gewoon al kwijt. Dus dat is bijzonder knap.

Daarnaast zie je gewoon dat je een stuk ondernemender bent, veel fitter, energiek bent en in staat bent bijzonder knappe sportprestaties te leveren.

De enige valkuil die ik nog wel merk, nu ben je eenmaal begonnen en ben je zo fanatiek dat je de rem wat vaker moet indrukken en dat je nog wel echt goed wil doen voor anderen. Ofwel, nog meer focussen op jezelf. Dat je dit niet doet voor anderen, dat je anderen niet hoeft te pleasen. Dat gaat al beter maar daar liggen nog de grootste leerpunten. En dat als straks de aandacht wat wegvalt van De Afvalrace dat je dan nog in staat moet zijn om dit te kunnen volhouden.

Maar goed, omdat je zo goed en zoveel commitment hebt getoond en zo goed hebt laten zien dat je kunt focussen hebben we twee maanden over om al een extra stap te zetten om dit te bereiken.

Ofwel, je hebt twee maanden aan tijd gewonnen en dat is bijzonder knap, dat is een bijzondere prestatie voor iemand, en zeker ook voor jou Wendy.

Eric de Jong

Ooowja, als jullie je afvragen hoe het met mijn timelaps is… Ik ben er mee gestopt, ik paste de kleren niet meer en vind de before en after picture sprekend genoeg!

Het is vandaag vrijdag, vrijdag is voor mij rustdag!

Dus ik duik weer even mijn nieuwe boek in.

Tot volgende week!


De uitnodiging voor 19 februari staat nog steeds! Train gezellig een keertje met me mee tijdens de Familie Bootcamp georganiseert door De Afvalrace in samenwerking met Decathlon Breda.

Wendy wordt begeleid door Eric de Jong van EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Neem contact met ons op als je hierin wat zou willen betekenen. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en de sites van Breda & Roosendaal Nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen