Geloof gegroeid het vol te kunnen gaan houden aan einde van fase 2

Foto: Mark Teunissen

Deze week heb ik toch wel mogen ontdekken dat de focus bij mij meer aan het verschuiven is van het daadwerkelijk snel veel kilo’s kwijt willen, naar het fit worden/ blijven en gezonder eten. Hoe ga ik dit doen als de Afvalrace er voor mij op zit?

Langzaamaan begin ik te geloven dat ik het vol kan gaan houden. Weliswaar zullen mijn trainingsmomenten wegvallen, maar dat neemt niet weg dat mijn motivatie dan ook gelijk weg is. Op de planning staan een aantal aanschaffen die mijn ‘vervolg’ positief zullen beïnvloeden. Dat is een fijne gedachte nu we de laatste fase van de Afvalrace ingaan. Het is fijn om met Gwen bepaalde informatie te delen. Ze stelt me gerust waar nodig en geeft me ervanlangs als ik daar, zonder er zelf erg in te hebben om vraag. Net als afgelopen maandag……, het waren weer killer minutes.

Inmiddels ben ik gewend aan het feit dat ik nooit tevreden ben met mijn intensiviteit van trainen. Hoewel ik met de tong op de grond mijn trainingen afwerk, wil ik altijd meer en beter….., totdat Gwen ‘burpee, jumpingjack of TRAP’ tegen me zegt. Dan neemt de motivatie af en komen de ‘kan ik niet’ en ‘mijn lichaam is daar niet voor gemaakt’ excuses de hoek om. Mijn dank voor de challenge moet deze week uitgaan naar de partner van Gwen begreep ik???? Via deze weg wil ik je bedanken en uitnodigen om eens deel te nemen…… #schrijfikdatecht?

12 treden van de trap. 1 omhoog, 1 naar beneden 5 jumping jacks. 2 omhoog , 2 naar beneden, 10 jumping jacks. 3 omhoog, 3 naar beneden, 15 jumping jacks. 4 omhoog, 4 naar beneden 20 jumping jacks. 5 omhoog (…) 8 naar beneden , 40 jumping jacks. En toen wilde ik ’t op ’n dealtje gooien met Gwen. Die is altijd in voor een goeie deal, maar deze keer wuifde ze mijn voorstel lachend weg. Ze kwam zelf met een deal: 200 jumping jacks achter elkaar en 1 x die trap helemaal op en dan doorgaan met de oefening die ik daarna nog moest doen. PRIMA, dacht ik…., minder prima deed ik. Steeds na een jumping jack of 15 polste ik Gwen of ik mocht stoppen, maar ze telde een keer goed mee. Ik weet dat ik dit misschien niet moet zeggen, maar tellen……, mmmmmm dat gaat nog al eens mis merk ik de laatste tijd. Niet erg, vaak in mijn voordeel, maar maandagavond????? Oke…., al 134 gedaan. Stoppen??? Aan Gwen’s hoofd kon ik al zien dat ik niets meer hoefde te vragen. Om mij heen hoorde ik amper geluid. Er werd getraind op de baan en naast ons, maar het leek wel of al die mensen speciaal voor mij heel stil deden. Ook Gwen hoorde ik steeds minder goed. Nog 40 jumping jacks te gaan…., au au au mijn dijbenen. Ow nog maar 30…., even pauze? Nee door….., nog maar 10 au au, m’n armen. Nog maar 2….., STOP. Ik keek even naar Gwen die met mee bleek te doen…., Kom op Mark, je hebt er al 198 gedaan…., deze 2 gaan vanzelf! En hop…., hahahaha, nee het was geen hop, meer steun, kreun, au, oef, pfff……., ja dat waren ze. En hup naar boven.

De challenge was nog niet klaar, hij was pas net begonnen. De trap had ineens 13 treden en ik moest bij iedere trede naar beneden 2 squats extra doen. Dit had ik natuurlijk weer niet goed begrepen en ik telde mijn squats als volgt. 1 trede 2 squats, volgende trede 4 squats, volgende trede 8 squats. Hierdoor zat ik na 5 trede al op 32 squats…., Gwen keek naar me op en zei…., Mark…., wat ben je nou aan het doen???? Gewoon bij iedere trede 2 squats erbij. Pfffff wat een geluksmomentje. Beneden aangekomen zat ik op 200 squats in mijn benen. En meer dan 300 jumping jacks. Na de squats maakte ik nog 1 eindspurt naar boven. Ik voelde me even Rocky Balboa…., niet tijdens zijn glorieuze trainingsmomentje….., nee….., tot pulp geslagen na een gevecht!

Fase 2 zit er op. Wat ik heb bereikt tijdens fase 2? Ik kan mijn handen weer vastpakken op mijn rug…., zodat ik weer trots kan flaneren naast mijn prachtige vrouw en kinderen!

  • Je kan jezelf nog steeds kunt aanmelden voor de Family Bootcamp bij Decathlon.

Mark wordt begeleid door EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Wil je iets betekenen voor De Afvalrace, neem dan contact op. De Afvalrace West-Brabant is ook te volgen op Facebook.

Reacties