Van deze drie etenswaren kun je de light versie beter laten liggen

Foto: Pixabay Publiek Domein

De light-versie van een product wordt regelmatig gepresenteerd als de ‘gezondere’ editie. Verrassend genoeg zijn ze lang niet allemaal beter voor je lichaam.

Met teksten als ‘Minder vet, minder suiker’ worden veel beloftes gedaan op de verpakkingen. Toch kun je van deze drie producten de ‘light’ variant beter niet in huis halen:

Pindakaas

De absolute topper in het ‘niet-gezonde’ light-varianten klassement is de pot met de blauwe deksel. Typisch een gevalletje van de vetten die worden vervangen door een enorme hoeveelheid suikers, die vaak een grotere impact hebben op je gezondheid. Je gaat er dus vanuit dat je gezond bezig bent, maar in plaats daarvan krijg je ongewenst veel suikers binnen. Niet oké. Als je geheel onbezorgd wil genieten van een bammetje met pindakaas, kun je het beste een natuurlijke pindapasta erop smeren. Beter is het om pindakaas helemaal links te laten liggen.

Saladedressing

Je salade net een finishing touch geven met een overheerlijke dressing? Kies er voortaan maar eentje uit mét vet. Vetten in saladedressings bevatten namelijk stofjes die gezonder zijn dan we denken, genaamd carotenoïden. Deze stofjes helpen ons lichaam de meest voedingsrijke deeltjes uit de groenten en salades te selecteren en op te nemen. Het zou dus zonde zijn als je de light versie uit de schappen pakt. Aan de vetarme varianten worden vaak ook extra suikers en zout toegevoegd.

Koekjes en gebak

Een bezoekje aan de bakker voor een aantal verse baksels is een beter idee dan dat je de ‘gezonde’ lightproducten in de supermarkt koopt. Daar bevatten ze geregeld vaak een hoop transvetten, die nog slechter voor je zijn dan de welbekende verzadigde vetten. In de bakkerij kun je aan het personeel vragen wat voor oliën er in hun producten zitten. Een nóg beter plan is om zelf de keuken in te duiken en een heerlijk aroma te verspreiden van versgebakken muffins, taarten en koekjes. Zo houd je ook de controle over elk ingrediënt dat je toevoegt. [Bron: Nieuws.nl/eten]

Recepten van gezonde maaltijden

Reacties