Fase 3, focus, balans en stay fit!

Foto: Wendy Wiebenga

Op de eerste plaats wil ik iedereen enorm bedanken voor de super lieve reacties die ik op mijn vorige blog heb mogen ontvangen. Wat was dat enorm hartverwarmend. Een betere afsluiting van de tweede fase van De Afvalrace had ik me niet kunnen wensen.

Vanaf het moment van aanmelden ben ik nu 30 kilo lichter waarvan er 25 tijdens de eerste vier maanden van De Afvalrace. Zonder deze kans en al jullie steun was me dit nooit gelukt.

Waar ligt de focus in Fase 3
Voor mij gaat de focus de laatste twee maanden van De Afvalrace wel verplaatsen. Van focus op de kilo’s wil ik naar focus op balans in mijn sportprogramma en nog meer focus op mezelf. En alle kilo’s die er nog extra afgaan is mooi meegenomen!

Deze week de opdracht gekregen van mijn Personal trainer Eric om nog eens een keer voor mezelf op te schrijven wie ik ben en wie ik wil zijn.

Jeetje dat blijft toch iets moeilijks.

Maar ik denk dat het me aardig gelukt is…

Weer een mooie collage gemaakt die een prominente plek in mijn huis krijgt zodat ik als ik even een tegenslag te verwerken heb ik naar de collage kan kijken en weer weet wie ik ben en wil zijn!

Verder heb ik weer twee hi-la-rische trainingen achter de rug
Afgelopen woensdag tijdens mijn Personal training had Eric de kolder in zijn kop. Vorige week blogde hij nog dat ik twee maanden tijd had gewonnen… nou… ik denk dat hij die twee maanden tijd over letterlijk neemt. Liggend, zittend, languit op een bankje en mij hem laten verplaatsen… het leven van een trainer gaat niet over rozen…

Het lijkt simpel, maar ik kan je zeggen… die voelde ik wel! En de dagen erna ook nog…

Maar hij is wel lief hoor hahahaha!

Naast het trainen bij EDJ Sports ben ik regelmatig te vinden in het zwembad De Warande in Oosterhout. Met studenten voor mijn werk tijdens het project BeweegSaam, een sportieve dagbesteding voor mensen met cognitieve problematiek zoals bijvoorbeeld dementie of Parkinson, of gewoon om baantjes te trekken.

Al meerdere keren hoorde ik in mijn omgeving en in het zwembad over FloatFit. Via De Afvalrace kunnen we aankomende maandag een introductieles bijwonen. Super gaaf maar op een enorm laat tijdstip. Dus enige twijfel of ik eraan ga deelnemen. Dus… ik dacht op mijn vrije donderdagochtend waarop ik normaal gesproken een lesje BodyBalance volg, ik ga eens balanceren op het water.

Op een Aquabase, een soort drijvende plank, voer je onder leiding van een trainer en begeleid door opzwepende muziek allerlei balans- en krachtoefeningen uit. Uitdagend? Uhuh! Pittig? Check. Fun? Jup!!!

FloatFit coach Esther stond me al lachend op te wachten. “Het gaat een privé lesje worden!, je bent de enige vandaag”. Ook dat nog… maar zo kon ik het wel leren en ongegeneerd van de Aquabase afvallen!

Alsof staan op zo’n Aquabase nog niet ingewikkeld genoeg is (it’s all about balance), heb ik allerlei oefeningen gedaan. Push-ups, sit-ups, jumping jacks, balanceren op 1 been, rond springen en springen en je knieën aantikken, planken, de Superman, Mountain climbers, scharen met armen en benen… allemaal op dat ding… ja, en zo nu en dan er even naast hahahaha!

Ik heb niet alleen een half uurtje lekker getraind maar het was ook echt hi-la-risch en de buikspieren zijn daardoor nóg wat extra getraind tijdens deze FloatFit workout. Want één ding is zeker: het is big fun! En tegelijkertijd train je in een half uur tijd je core en alle kleine spiertjes die je helpen om balans  te houden.

Ik zeg, een aanrader!

Na een heerlijke bak koffie de rest van de middag nog actief gebleven in het zwembad met mijn studenten, een super dag!

Lieve cadeautjes
Ook weer twee super lieve cadeautjes deze week uit onverwachte hoek. Toen ik woensdag avond terug kwam van mijn training trof ik thuis een boodschappenpakket aan van Boerschappen Breda. Vlees, vis, groetje, fruit, eieren… heerlijk! Super bedankt voor dit fijne cadeau.

En tijdens de Ladies Night in de bioscoop heb ik een prachtige statement armband gekregen van Bibi. Bibi leerde ik kennen via de Ladies Night in haar kraampje met haar eigen gemaakte sieraden van Made by Bibi. Ze heeft een keer een homeparty gedaan bij mij thuis voor vriendinnen en vanaf dat moment is Bibi mijn sieraden vriendinnetje!

De spreuk op mijn statement armband is “inspire”.

Wauw… bedankt lieve Bibi!

Aankomende zondag loop ik mijn eerste 5,5 kilometer. Ben erg benieuwd hoe het me afgaat. Maar dat ik het kan en dat het me gaat lukken weet ik zeker. Donderdag ben ik nog even goed voorbereid door deze twee kanjers en zondag ga ik knallen! Keep you in touch!

De uitnodiging voor 19 februari staat nog steeds! Train gezellig een keertje met me mee tijdens de Familie Bootcamp georganiseert door De Afvalrace in samenwerking met Decathlon Breda.

Wendy wordt begeleid door Eric de Jong van EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Neem contact met ons op als je hierin wat zou willen betekenen. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en de sites van Breda & Roosendaal Nieuws.

Reacties