Nog 2 maanden fase 3 voor Mark

Foto: redactie

‘Klop klop klop….,’ Hey Marieke…., hoor jij dat ook? ‘Klop klop klop….,’ Ik loop naar de voordeur en doe hem open……, met een harde KLAP gooi ik ‘m weer dicht. Met een bleek gezicht kijk ik mijn vrouw aan…, stotterend vraagt ze wie er voor de deur stond.

Ik kan amper op adem komen van schrik. Ik wijs wat naar de voordeur en stamel wat klanken uit. Voorzichtig schuifel ik naar de voordeur. Ik doe er extra lang over in de hoop dat de figuur voor de deur al weer weg is…… Door het raampje zie ik twee blije ogen en een vrolijke mond. OW NEE!!!!!! Ze staat er nog…..! Grapje zeker?!

Ik doe de voordeur open: ‘Hey Gwen…, wat leuk dat je naar m’n huis komt’ Dat vond ze zelf ook een goed idee. Ik werd mee naar buiten gesleurd. Het werd me snel duidelijk wat er gebeuren moest. Ik moest hard gaan lopen…, of gaan hardlopen. In ieder geval ik moest mezelf sneller voortbewegen dan dat ik normaal doe! Gwen had bedacht dat het goed voor me zou zijn als ik het volgende schema aanhield. 1 minuut hard lopen of hardlopen 1 minuut rust. 1,5 minuut hard lopen of hardlopen, 1 minuut rust. 2 minuut hard lopen of hardlopen, 1 minuut rust. 2,5 minuut hard lopen of hardlopen 1 minuut rust. 3 minuut hard lopen of hardlopen, 1 minuut rust. 3 minuut hard lopen of hardlopen, 1 minuut rust. 2,5 minuut hard lopen of hardlopen, 1 minuut rust. 2 minuut hard lopen of hardlopen, 1 minuut rust. 1 minuut hard lopen of hardlopen, 1 minuut rust. Tussendoor deden we nog wat oefeningen zodat ik ‘op adem’ kon komen. Pff op adem…., ik geloof dat er veel zuurstof in de lucht hing bij ons op de Leur, want buiten adem ben ik niet ECHT geweest, hahaha…, WEL!

Mijn trots

Na de training heb ik het stomste gedaan tijdens mijn afvalrace periode. Ik heb Gwen binnen gevraagd om mijn trots te laten zien. STOM STOM STOM!!! Niet dat Gwen zo verschrikkelijk is als ik altijd beschrijf, maar mijn vrouw en Gwen hebben met elkaar gesproken……, AI! Laat ik zeggen dat ik liever veel en lang spierpijn heb!!!! De resultaten van deze avond liegen er niet om. Een uur training gehad, 4.58 km afgelegd, max hartslag van 171, 884 kcal verbruikt en een maximale snelheid van 9.2 km/u. Dat laatste is te verklaren, omdat ik steeds harder ging hard lopen of hardlopen naar mate ik dichter bij huis kwam!

Woensdagavond appte Maud ons dat ze helaas niet kon komen op de training. Ik schrok al, omdat ik het doemscenario natuurlijk al paraat had. WEER hardlopen….., gelukkig niet. Ik vroeg Gwen of we om 19.00 uur konden trainen. Gelukkig kon dat. Toen ik aankwam bij Achilles zag ik op Facebook dat Chris uit Roosendaal mee zou trainen. Helemaal goed dacht ik. Train ik toch niet alleen. Na een intensieve warming up zoals ik gewend ben van Gwen begonnen we aan de training. Wat mountain climbs, squats, kettlebell swings, jumping jacks, touwtjespring, trap lopen, buikspieroefeningen verder deden we een leuke challenge. De een in plank positie, de ander 5 jumping jacks en de trap op en af. Ik merkte gelijk dat het HEEL jammer was dat Maud er niet was, want joh…., wat was ik in vorm….., waar of niet, Gwen? Aan het eind van de training kregen we van Boerschappen nog een volle boodschappentas met gezonde voeding. Heerlijk, vullend en vooral gezond!

Zondag 19 februari is de family bootcamp bij Decathlon in Breda. Je kunt je nu nog opgeven via de website. Het lijkt mij leuk om in grote getale te bootcampen. Dus lieve vrienden, familie, kennissen en volgers schrijf je in en tot zondag de 19e!

Mark wordt begeleid door EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Wil je iets betekenen voor De Afvalrace, neem dan contact op. De Afvalrace West-Brabant is ook te volgen op Facebook.

 

Reacties