Familie Bootcamp Decathlon Breda

Zondag was het dan eindelijk zo ver. De Familie Bootcamp georganiseerd door Decathlon Breda in samenwerking met de Afvalrace. En wat een super leuke toffe ochtend was het!

Samen met mijn familie en vrienden heb ik deze dag mogen beleven en wat was het fijn om dit alles te mogen delen met de mensen die je dierbaar zijn. Mijn mama en Henk, schoonouders, oom en tante, vriendinnetjes Cecileke en Amy en collega Ankie met haar dochter waren er speciaal voor mij. Super bijzonder.

We werden om half 10 ’s morgens ontvangen door Christian Pelkmans van Decathlon Breda en mijn Personal trainer Eric van Enforce.
De groepen werden op sportschool ingedeeld en natuurlijk gingen familie en vrienden met me mee.

 • Klik op Fotoserie op de foto bovenaan dit artikel voor meer foto’s.

Een parcours van 8 onderdelen hebben we doorlopen.

Basketbal Bootcamp
Hier moesten we wat oefeningen uitvoeren, de bal in de basket gooien.

 • 10 jumpsquats
 • 5 push-ups
 • bal door de basket

Kettlebell Bootcamp
Verschillende oefeningen met de Kettlebell. Van dead lifts tot een kettlebell swing, squats en lunches en dat natuurlijk allemaal met minimaal 16 kilo voor mij! Heerlijk die hartslag omhoog.


Voetbal/Hockey
Hier ben ik met mijn lieve familie en vriendinnen ons eigen kleine veldje ingestapt. Potje voetballen, 3 tegen 3. Was gaaf… we werden steeds fanatieker.

TRX Bootcamp
Onder leiding van trainer Michael hebben we een aantal toffe TRX oefeningen gedaan. Push ups, row en squats, gewoon, op 1 been of jumpsquats. Hier werden we wel even flink op de proef gesteld. Trainen met eigen lichaamsgewicht.


Relax
Banaantjes en een lekkere muesli reep van de AH Haagdijk. Even een rondje bijkomen. En lekker kletsen met elkaar. Want gezelligheid stond de hele ochtend op de eerste plaats. Hoewel dat tijdens de oefeningen best lastig was. Dus een rondje relaxen was absoluut geen overbodige luxe.


Obstacle Bootcamp
Hier hebben we een klein parcourtje doorlopen onder leiding van Junior en Tom van Decathlon Breda. Twee super enthousiaste jongens. Die je enorm motiveren om lekker los te gaan. 7 oefeningen van 20 seconden.

 • barbel 10 kilo
 • jumpsquats
 • medicin balls boven hoofd, achter laten vallen en tillen vanuit squat
 • touwtje springen
 • squats met Kettlebel
 • push-ups
 • sit-ups

Leuk leuk leuk!
Bavelse Berg run
Het hoogtepunt. Voor mij niet alleen letterlijk… naar het topje van de Bavelse berg maar ook lekker runnen. Niet gewoon, maar de steile heuvel op en af.
Ik ben drie keer naar boven gegaan. En steeds op een net iets steiler punt. Dat was wel echt de hartslag omhoog knaller van de ochtend. De laatste ronde ben ik samen met mijn oom rollend naar beneden gegaan. Dat vond ik vroeger als kind echt ge-wel-dig. Maar weet nu dat als je 3 keer die heuvel getrotseerd hebt je echt helemaal van de kaart en duizelig beneden komt als je het laatste stukje rollend doet hahahaha. Maar wat heb ik er van genoten.


Decathlon Steprace
De laatste ronde was een parcours in de winkel op een step. Helaas was het tijd om de winkel te openen toen wij bij dit onderdeel aankwamen. En al steppend door de klanten heen was niet zo super handig. Maar… toch gedaan. Ik moest natuurlijk wel echt alle onderdelen gedaan hebben.

Na alle onderdelen afgerond te hebben kregen we een springtouw cadeau van Decathlon Breda en hebben we de super gezellige ochtend afgesloten met elkaar.

Echt waar, Decathlon Breda, super bedankt voor de geweldige ochtend. Ik vond het leuk om mijn lieve familie, vriendinnen en collega op deze manier kennis te laten maken mijn nieuwe leefstijl, hobby en passie, het sporten. Maar ook een kennismaking met mijn trainer Eric. En een klein beetje meebeleven van De Afvalrace.

Wat ga ik al deze fijne en bijzondere momenten toch enorm missen als De Afvalrace straks voorbij is. Gelukkig kan ik nog een leven lang sporten!

Wendy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Neem contact met ons op als je hierin wat zou willen betekenen. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en de sites van Breda & Roosendaal Nieuws.

Dossier: Fotoreportages

Reacties