Gwen: “Petje af voor Mark en carnavalvierster Maud”

Foto: Gwen Baijens

En dan is daar het moment dat je voor de tweede keer een blog mag schrijven voor je Afvalracer. In mijn geval gaat het om Mark.

Volgens mij schreef ik het al in mijn vorige blog over Mark, maar jeejtje wat een vooruitgangen boek hij op sportief gebied!
Afgelopen woensdag (te verstaan na carnaval) hadden we de groepstraining. Het was eind middag en Mark wilde snel van start zodat we eigenlijk het uurtje sporten in een half uur konden proppen. “Ha, vandaag heb je dat zelf in de hand Mark.” zei ik tegen hem. En hij voelde de bui al hangen.
Hij heeft zijn energiekraan opengetrokken en is er vol voor gegaan! 4 rondes rondom de hardloop baan, hij bleef maar gaan, en gaan, en gaan, en WAUW hij fixte het gewoon.
En als klap op de vuurpijl rockte hij ook die (in Mark zijn beleving) /&&:):[email protected] berg even 6 keer op en neer. Petje af Mark, maar zeker niet te vergeten ook naar onze fanatieke carnaval vierster Maud heads up 😉

Wat me opvalt is dat Mark echt een eigen persoontje is. En soms denk ik: “MARK kom op, wat bedoel je nou?” Of: “Kop op het komt goed..” Maar vaak denk ik: oke deze persoon is gewoon zichzelf, en jammer genoeg zijn veel mensen dat tegenwoordig niet meer. Hij doet letterlijk waar hij zelf zin in heeft, maar gelukkig ook wat goed voor hem is. Ik ben blij dat ik Mark mag coachen, en ik zal hem meesleuren tot aan de eindstreep!
Daarna mag hij zijn eigen vleugels gaan uitslaan, en op eigen initiatief gaan bewegen (maar ook dat komt wel goed).

Ook voor Maud wil ik mijn respect betuigen. Een jonge bloem in de bloei van haar leven, 16 jaar, op een middelbare school vol “voornamelijk” slechte verleidingen (denk aan: de schoolkantine, de supermarkt en allerlei mensen die wel “alles” kunnen eten om haar heen). En toch weet zij te gaan bootcampen, nieuwe gerechten te proberen. Ouders die ze hierin betrekt en haar daarin steunen etc. Zoals bijv. de moeder van Maud haar de trap op en neer stuurt met een brandblusser, waardoor zij moest beseffen wat ze nu al bereikt heeft! Schouderklopje voor mama, papa, vrienden en vriendinnen van Maud. Ze doet het alleen maar het is makkelijker met jullie aan haar zij.

Schouderklopje voor vrouw, kinderen, vrienden en familie van Mark. Want ook jullie, zijn ondanks Mark zijn af en toe wat reconsitrante (knipoog Mark) gedrag een grote steun!

Mark wordt begeleid door Enforce en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Wil je iets betekenen voor De Afvalrace, neem dan contact op. De Afvalrace West-Brabant is ook te volgen op Facebook.

Reacties