Leuke thuisworkout met Wendy en wat motivatie tips!

Foto: Wendy Wiebenga

Deze week een paar motivatietips en er is me gevraagd om een keer een video workout op te nemen zodat jullie, mijn trouwe volgers, allemaal lekker vanuit thuis een keertje met me mee kunnen trainen!

Het enige wat je nodig hebt is een beetje motivatie, een bankstel, kruk of stoel en flessen water of limonade om 10 minuten met me mee trainen.

Hoogtepuntje van de week…

Klein hoogtepuntje deze week. Eentje waar ik weer enorm trots op ben. Tijdens mijn wekelijkse weegmoment zat ik eindelijk onder de 80 kilo!

Antwoord op de vraag “Hoe krijg je motivatie om te gaan sporten?”

Deze vraag krijg ik ontzettend vaak.

Hoe blijf ik mezelf motiveren om gezond en sportief te leven en elke keer maar weer te gaan sporten. Zes en soms wel zeven dagen in de week. Dan is mijn enige antwoord. “Stop met het zoeken naar excuses en doe gewoon wat je moet doen!”.

Er is altijd wel iets leukers te bedenken dan jezelf compleet in het zweet te werken. Maar als je kilo’s kwijt wilt raken moet je daar nu eenmaal echt iets voor doen.

Voor mij is het inmiddels geen straf meer. Maar een nieuwe levensstijl. Sporten is voor mij nu zo belangrijk dat ik door de weeks in mijn avonden niets meer plan om iedere avond iets te kunnen doen. In de weekenden heb ik tijd genoeg voor leuke dingen maar ook dan plan ik dat buiten het sporten om. En daar hoort natuurlijk ook gezond eten bij. Mijn smaakpapillen zijn inmiddels zo enorm veranderd dat salades op nummer een staan en ik de slechte maaltijden niet eens meer zo belangrijk vind. Hoewel een keertje wel moet kunnen natuurlijk.

Vind jij dit allemaal nog erg moeilijk en wil je toch een aantal tips die jou misschien helpen motivatie te krijgen om te gaan sporten?

Lees dan vooral de onderstaande tips, en doe mee met mijn workout.

Motivatietips

#tip1
Doe het voor jezelf

Waarom zou je gaan sporten voor een ander? Je leeft voor jezelf, dus sporten doe je voor jezelf. Sporten doe je voor jezelf omdat je zelf gezonder wilt leven en er sportiever uit wilt zien. Je moet dus simpelweg jezelf motiveren, en als je dan een workout niet doet… dan is het blijkbaar niet belangrijk genoeg voor je.

Als jij écht iets wilt, dan ga je er toch voor? Net zoals voor je baan, je familie en vrienden of een droom. Als jij echt een ander lichaam wilt moet je er echt iets voor over hebben.

#tip2
Vergelijk jezelf niet met foto’s van sportieve mensen op Social media

Iedereen kan onzeker worden van foto’s die je bijvoorbeeld ziet op Instagram. Mensen die al jaren bezig zijn met sporten. Meer dan de helft van de foto’s op Instagram en Facebook kloppen ook niet. Foto’s uit een perfecte hoek, met perfecte belichting en een mooie filter. En ongetwijfeld ook nog eens bewerkt.

Gebruik Social media nooit als vergelijkingsmateriaal, werkt demotiverend!

#tip3
Ga het leuk vinden wat je doet

Als jij tegen je zin in gaat sporten, zal dit niet werken voor je motivatie maar ook niet voor het opbouwen van je sportieve levensstijl. Alleen wat je leuk gaat vinden wil je voortzetten. Niet alleen met sport, maar met alles. Waarom zou je iets doen wat je niet leuk vindt? Kies dus iets wat bij je past. Er zijn zo enorm veel sporten te bedenken dat er vast ook eentje tussen zit die bij jou past!

#tip4
Niet zeuren, gewoon doen

Eigenlijk gaat het er vooral om dat je niet moet zeuren! Ik wil wel sporten, maar…

Je kan wel blijven zeggen dat je gezonder wil leven en je kunt wel blijven zeggen dat je wil gaan sporten, maar doe het dan ook! Je kan 24 uur per dag sporten. In die tijd dat er iemand zeurt, heb ik al lang een workout gedaan.

#tip5
Just go for it!

Doe met me mee met deze leuke thuis workout. En laat me weten hoe je het hebt ervaren…

Zo zie je maar dat je op de meest simpele manier al super veel kunt doen!

Nu zeg ik wel simpele manier, maar voor mij was dit niet zo simpel, maar een enorme drempel. Enorm out of my comfortzone, maar wel het levende bewijs van niet zeuren, maar gewoon doen!

Trainse!!!

Wendy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Neem contact met ons op als je hierin wat zou willen betekenen. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en de sites van Breda & Roosendaal Nieuws.

Reacties