Van het aardige, lieve en onzekere meisje Wendy naar Wendy 2.0

Foto: Wendy Wiebenga

Het einde van De Afvalrace komt nu toch wel echt in zicht. En zo vlak voor het einde neem ik jullie graag mee in het veranderingsproces van de afgelopen maanden waar ik doorheen gegaan ben.

Verandering betekend niet per definitie is negatiefs, zo heb ik het zo nu en dan echter wel ervaren, maar realiseer me inmiddels dat al deze veranderingen je juist sterk maken en de persoon die je graag wilt zijn. Deze week zag ik het voor het eerst echt in! Ik ben een sterke en best wel knappe vrouw geworden.

Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen. Verander je mindset, gedraag je anders en je krijgt andere resultaten.

Uit je comfortzone komen, risico’s nemen, dat is de enige manier om jezelf te veranderen van onzeker meisje naar knappe vrouw.

Leren van het verleden

Ik heb veel geleerd van mijn verleden… veel terug gekeken naar wie ik was en wie ik niet meer wil zijn. Dat heb ik gedaan door samen met mijn coach te kijken naar de vrouw die ik wel wil zijn. Hoe ik impact kan maken op mezelf en op mijn omgeving. En dat onderzoeken is niet makkelijk. Alles komt voorbij. Ik heb kritisch en eerlijk naar mezelf moeten kijken. Wat heeft niet gewerkt in mijn leven, en wat is mijn bijdrage geweest aan de situatie, wat moet je dan anders doen om een ander resultaat te krijgen. Heftig…

Ik heb mezelf ander gedrag moeten aanleren. Mijn omgeving heeft het me niet altijd even makkelijk gemaakt. Mensen die me goed kennen, zoals ik was, pushten me onbewust terug in mijn vertrouwde gedrag. En om daar mee om te kunnen gaan zal je sterk in je schoenen moeten staan. Dit kan namelijk zomaar betekenen dat de plaats die sommige mensen in je leven hadden er niet meer is. Ik ben dan ook best wat mensen kwijt geraakt tijdens dit proces. Ik zie het alleen niet als verlies maar weet nu welke ruimte ik de anderen gegeven heb om mijn leven in te vullen. Nu doe ik dat zelf.

Als je je gedrag dan gaat veranderen, verandert ook de relatie tussen jou en anderen. Zij krijgen minder ‘’aandacht’’ van je. Dus willen ze jouw oude gedrag weer terug, dat vonden ze prettiger.

Het voordeel van het aardige, lieve en onzekere meisje Wendy was dat iedereen me aardig vond, ik zorgde voor iedereen, was erg gericht op anderen maar niet op mezelf.

Ik denk dan nu steeds terug aan welke dromen ik heb en wat mijn wensen zijn in mijn leven als ik voel dat ik terug wil naar het veilige. Ik probeer dan in te zien hoe anderen me daar dan zien en wat ik daar van ze krijg. Alleen daar pas ik mijn gedrag nog op aan!

Alleen is dat wel een dingetje… daarvoor moet je houden van jezelf en jezelf respecteren, pas dan zullen anderen je ook echt gaan zien. Iets wat nog verder moet groeien…

Verder ben ik kritisch geworden in wat mensen van me verwachten, kan ik eraan voldoen of niet? Of zeg ik maar ja om aardig gevonden te willen worden. Dat is wat ik altijd heb gedaan. Nu kies ik voor mezelf. Voor wat ik wil. Ik heb en altijd verontschuldigd om mezelf maar te bewijzen en aardig gevonden te worden.

Kort en krachtig komt beter over. Ik sta nu achter wat ik wil zeggen. Ik ben zelfverzekerder geworden en heb geleerd hoe ik een boodschap overtuigend kan vertellen, met de juiste lichaamstaal, zonder aarzelingen. Als je gelooft in wat je de ander wilt vertellen, heb je het recht om dit duidelijk en krachtig te zeggen.

Kortom… ik ben niet meer dat aardige, lieve en onzekere meisje Wendy, maar een sterke groeiende vrouw!

  • Wil jij die nieuwe Wendy, Wendy 2.0 zien tijdens het  Finish Gala? Meld je dan snel hier aan en ben erbij!

Wendy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Neem contact met ons op als je hierin wat zou willen betekenen. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en de sites van Breda & Roosendaal Nieuws.

Reacties