“Ik heb geleerd en ik ben gegroeid.”

Foto: Mark Teunissen

Zoals ik mijn allereerste blog eindigde, kan ik mijn laatste echte blog beginnen. Ook nu is het maandagavond 22.10 uur en ik heb net mijn laatste training van Gwen achter de rug. Mijn vingers glijden over het toetsenbord. Ik heb gelukkig geen last van pijntjes in mijn armen en benen.

Ik heb de afgelopen 6 maanden hard getraind. Zoals Mathias aan het eind van mijn allereerste training aangaf dat ik nooit alleen zou zijn tijdens de trainingen omdat hij ‘in mijn hartje zou zijn, zodat het niet zo pijn zou doen…., zo voel ik nu toch een beetje pijn. Het vele afzien, zweten, verkrampte spieren, grenzen verleggen, kleine pijntjes, grote pijnen, irritant Gwengeluid……., dat mag ik nu allemaal gaan missen. Ik kan mezelf heel goed opstellen als een hardzak, alleen heb ik stiekem wat meer gevoel gekregen de afgelopen paar maanden. Mijn vrouw zei afgelopen zondagavond op de bank dat ze de meest positieve verandering vond dat ik niet meer zo egocentrisch ben. Het is niet meer de grote Mark show…., hoewel dat eigenlijk wel zo had mogen zijn de afgelopen 6 maanden. Ik heb mezelf NOG meer kunnen mengen in het gezinsleven. Vooral omdat ik nu fysiek tot meer in staat ben.

Fietsen, wandelen, rennen, spelen, bijna niets is mij meer te dol. Nu ik fysiek sterken ben merk ik dat ik ook mentaal een hoop meer aan kan. Los van mijn gezin en directe familie zal hetgeen een ander vind mij NOG minder raken dan voorheen. In een van de laatste gesprekken die ik met Eric heb gevoerd tijdens de afvalrace zat ik een beetje in de put. Hij vroeg mij wat ik nou werkelijk het belangrijkste vond. Toen mijn vrouw gisteren hetzelfde antwoord gaf op een vraag die nooit gesteld werd……, denk ik ja….., ik heb geleerd.., ik ben gegroeid! En dat terwijl ik toch ben afgevallen.

De laatste trainingen waren fysiek. Alsof Gwen het laatste beetje energie uit ons wilde knijpen. Nou dat is gelukt. Gelukkig hebben we ook veel gelachen en ook daar verbrand je de nodige calorieën mee.

Ik ben afgelopen weken begonnen met wandelen. Het einddoel voor dit jaar staat op 9 september gepland. Dan is de 80 van de Langstraat…., Voor nu zal ik samen met Chris ( ook van de Afvalrace) gaan trainen of ik wandel doordeweeks alleen mijn kilometers. Voor mensen die zich geroepen voelen om met me mee te lopen, laat je vooral niet tegenhouden en sluit gezellig bij me aan. Zo’n laatste blog schrijven valt echt nog niet mee….., alles wat ik wilde zeggen heb ik wel gezegd. Gwen weet hoe ik erover gedacht heb de afgelopen paar maanden en als jullie goed gelezen hebben, jullie ook!

  • Wil jij die nieuwe Mark zien tijdens het afvalrace Finishgala? Meld je dan snel hier aan en ben er ook bij!

Reacties