Afvalracer Martijn stelt zich voor!

Foto: Martijn van Bijsterveldt

Hoi, mijn naam is Martijn van Bijsterveldt. Ik ben 39 jaar, gelukkig getrouwd met Iris en vader van 2 zoons; Stijn (6 jaar) & Bram (4 jaar).

In het dagelijks leven ben ik bedrijfsleider bij Dagwinkel Dorst. Dit is een supermarkt waar mensen met een verstandelijke beperking de kans krijgen om deel uit te maken van het arbeidsproces en zo hier ervaring in op te doen. Dit werk doe ik met ontzettend veel plezier en toewijding. Ik ben erg sociaal en betrokken, waardoor ik dit werk met veel passie kan doen.

In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn gezin, vind ik het gezellig om met vrienden af te spreken, bezoek ik wedstrijden van NAC Breda en speel ik graag een potje zaalvoetbal met mijn team.

Waarom de Afvalrace?

Op Facebook zag ik de Afvalrace voorbij komen. Ik heb me in eerste instantie hier stiekem voor ingeschreven zonder dit te vertellen aan mijn vrouw. Ik heb dit in eerste instantie niet verteld, omdat ik al vele pogingen heb ondernomen om mijn levensstijl om te gooien. Voor mijn gevoel wilde ik mijn vrouw niet weer teleurstellen met de zoveelste gefaalde poging. Nu zul je denken; “Waarom heb je jezelf nu wel opgegeven en waarom zou het deze keer wel gaan lukken?” Op het moment dat ik dit schrijf, weeg ik 120 kg en zit ik mede hierdoor niet lekker in mijn vel. Ik merk dat ik daardoor sneller lichamelijke klachten krijg en minder energie heb om leuke dingen met mijn gezin te kunnen doen.

Ik ben eigenlijk bijna heel mijn leven nooit echt slank geweest, mede door familiare aanleg en mijn “bourgondische” levensstijl. Ik ben namelijk het type levensgenieter in de verkeerde zin van het woord (wijntjes, biertjes, hapjes, lekker eten). Nu moet dit tot op zekere hoogte ook zeker kunnen, maar ik vind het moeilijk om dit met mate te doen. Deze stap heb ik genomen omdat ik in mijn dagelijkse leven (te) vaak geconfronteerd word door anderen met mijn overgewicht. Dit raakt me emotioneel keer op keer. Als ik dan in de spiegel kijk, ben ik zelf ook niet gelukkig met mijn lichaam hoe deze er nu uit ziet. Ik wil door middel van de Afvalrace mijn levensstijl dusdanig veranderen, dat ik een energieke man en vader kan zijn. Wat  zou het fijn zijn als ik zowel lichamelijk als geestelijk in balans kan zijn.

Een van de doelen die ik wil verwezenlijken na deze 180 dagen, is een deelname aan Mudmasters. Vanaf nu zal ik iedere vrijdag een nieuwe blog of vlog plaatsen. Ik zou het erg leuk vinden als jullie mijn reis naar een gezonde levensstijl willen volgen!

Tot volgende week!!
Martijn

Martijn van Bijsterveldt wordt begeleid door Mandy Glaudemans van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen