De afvalrace en mijn gezin

Foto: Martijn van Bijsterveldt

Goedemiddag!

Inmiddels zijn we de vierde week ingegaan van de afvalrace.
Het gaat nog altijd erg goed met me; ik ben inmiddels 5 kilo afgevallen en mijn conditie gaat met sprongen vooruit!

Het blijft erg lastig om 5x in de week sporten, werken en een sociaal leven te kunnen combineren. Bij mij en mijn gezin staat mijn doel nog steeds als één van de prioriteiten, dus ik blijf volhouden (ik kan dit!).
Om te zien dat het dus zijn vruchten afwerpt, zorgt voor genoeg motivatie en doorzettingsvermogen.

Mijn gezin steunt me enorm. Ondanks dat ik het merendeel toch zelf zal moeten doen (keuzes maken qua voeding en sporten), heb ik het gevoel dat ik thuis ook word ondersteund waar nodig is.
Op de momenten dat ik thuis ben, kan ik enorm genieten van het samen zijn met Iris, Stijn, Bram en Indy (onze hond).
Ook ik heb natuurlijk af en toe wel zwakke momentjes, waarin ik dan bijvoorbeeld ineens zin heb in bijvoorbeeld friet of chips. Mijn vrouw is er dan om me een hart onder de riem te steken en te kiezen voor een gezondere maaltijd of tussendoortje. Ze helpt me ook met het schrijven van de blogs.

 

Ondanks dat we elkaar niet zo vaak zien met mijn drukke schema, leeft mijn traject enorm bij het thuisfront.
Zo heb ik bijvoorbeeld al een compliment van Bram (4 jaar) gekregen; “Papa, jouw buik is al minder groot geworden!”.
Stijn (6 jaar) had op school een opdracht om woordjes op te schrijven. De juf keek naderhand naar Stijn’s woordenlijstje en vroeg bij één woord wat er stond. “Bier” stond er. De juf vroeg verbaasd waarom er bier stond op zijn lijstje. Hij mocht toch nog geen biertjes drinken, zei de juf toen. Stijn antwoordde hierop met: “Nee, maar mijn papa houdt wel van biertjes. Hij dronk best vaak bier, maar nu niet meer. Papa is goed bezig, hij is veel aan het sporten en eet ook niet zoveel nootjes en chips meer.”

Op de momenten dat ik thuis train, zitten er af en toe 2 jongens mee te kijken naar wat ik doe. Af en toe vinden ze het ook erg leuk om met me mee te trainen.
Dit doet me erg denken aan 3,5 jaar geleden, toen ik deze video heb gemaakt van onze oudste zoon:

Ik blijf dit filmpje geweldig vinden, jullie ook?

Kortom, ik ben erg blij met de support van mijn gezin. Op naar volgende week weer! Ik hoop jullie dan ook weer te mogen amuseren met het lezen van mijn blog.

Martijn wordt begeleid door Mandy Glaudemans van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen