Sporten en je gezin: een pittige combinatie

We zijn bijna een maand verder en de Afvalrace is in volle gang! Deze keer kun je meer lezen over mijn gezin en hoe ik samen met mijn gezin de balans zoek tussen werk en privé, tussen sporten en andere hobby’s, en tussen gezinstijd en me-time.

Quality time

Mijn man Patrick en ik werken allebei fulltime en runnen een samengesteld gezin met vier kinderen. Daarnaast maken wij muziek, is er nog het huishouden, onze lieve hond Nala, vrijwillige klusjes en ach.. wij komen onze tijd wel door. Dus de eerste vraag die iedereen mij stelt als ik zeg dat ik 5x in de week sport is: “Hoe doe jij dat?”.

Nu heb ik als zelfstandig ondernemer wel het voordeel dat ik vaak mijn eigen werktijden bepaal, met als gevolg dat ik in de ochtend kan sporten. Uiteraard werk je dan soms wat langer door of in de avond en heeft dat gevolgen voor je gezin. De kids en manlief moeten iets vaker helpen met het uitlaten van de hond of nog snel even een boodschapje halen.

Voor mij werkt minder tijd voor mijn gezin op zich goed, want dat dwingt mij om kwalitatieve keuzes te maken. Die tijd die ik dan heb, wil ik ook goed besteden. Dat doe ik niet door tegen mijn zoon te zeggen: “Zo, en nu heeft mama tijd voor je.” Nee, ik check meestal in de middag wanneer hij mij nodig heeft (voor huiswerk of het brengen naar een hobby) en ik plan dan al mijn andere zaken daar omheen. In het weekend proberen we vaak iets leuks te doen. Even een boswandeling met de hond, een film kijken of een potje bowlen met z’n allen.

Nu lijkt het alsof het altijd goed loopt bij mij en dat is niet zo. Soms ben ik zo gehaast om alles te doen wat ik “moet” doen en dan vergeet ik weer iets of moet ik zaken opnieuw inplannen. Mijn gezin is dat onderhand wel gewend. (“mama… vergeet je de sleutel niet?”)

Het fijne van al dat sporten en gezonde eten is dat ik een stuk fitter in mijn (nu nog te ruime) velletje zit en veel meer geduld en rust heb voor mijn gezin. Ik kan beter focussen en kan beter luisteren. Heel fijn. Ook grijp ik minder snel naar “slecht eten.” Ik kijk wel uit, want ik weet dat best veel mensen dit lezen .

Hond Nala vindt dat het sportmatje iets te veel aandacht krijgt.

Me-time

Uiteindelijk zoek ik ook de nodige ontspanning voor mijzelf op. Soms een wandeling met de hond of even bijkletsen met een vriendin. En sinds kort heb ik er een nieuwe hobby bij. OK, sport is onderhand ook een ontspannende hobby, maar ik heb het nu over floaten. Heerlijk een uur “me-time” drijvend in een magnesium bad. Goed tegen stress, drukte, spierpijn en voor het afvalproces. Ik heb een klein vlogje gemaakt in Floathouse Breda over mijn ervaringen daar. De kwaliteit van mijn filmpje is niet super, maar je ziet wel wat het voor mij betekent. 

Meer rust betekent dat ik een fijnere Cindy, een fijnere partner en een fijnere (bonus)mama kan zijn.

Heel veel succes voor alle lezers die dezelfde afvalworsteling ondergaan. Ik hoop met deze blog weer een beetje inspiratie en motivatie te leveren voor jou.

Tot volgende week!

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen