Martijn’s (eet)tip van de week

Foto: Martijn van Bijsterveldt
Goedemiddag weer!
Deze week mag ik een blog schrijven over een gerecht. Als gerecht heb ik gekozen voor een maaltijdsalade met kip.
Deze salade maak ik erg vaak, omdat hij zo ontzettend lekker en gezond is. Ik krijg regelmatig positieve reacties als anderen mijn salade hebben gegeten.
Wat heb je nodig:
– 2 scheutjes olijfolie
– 500 gram kipfilet
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels ketjap manis
– 1 theelepel sambal brandal (oelek is geen sambal)
– 150 gram gemengde eikenbladsla (eventueel aan te vullen met 75 gram rucola)
– 2 trostomaten
– 1 rode appel (Elstar /Jonagold/ Pink Lady/ Kanzi)
– 100 gram 30+ kaas
– 30 gram (Mediterraanse) salademix (saladeversierder)
– 30 ml honing mosterd dressing
– 1 pak naanbrood met knoflook
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Snij de kipfilet in blokjes
– Marineer de kipfilet met de twee teentjes knoflook, sambal en ketjap en laat het 15 minuten intrekken
– Snij ondertussen de tomaten, kaas en de appel in blokjes
– Doe de olijfolie in de pan en bak hierin de kipfiletblokjes
– Laat de kipfiletblokjes vervolgens afkoelen
– Het naanbrood mag nu in de oven voor 6 minuten
– Doe de sla in een grote schaal en doe hier de tomaat, kaas en appel bij
– Voeg vervolgens de kipblokjes erbij en strooi de saladeversierders er overheen
– Schenk de dressing erover en haal het naanbrood uit de oven
– Houd je van een beetje pittig dan kun je het naanbrood wat insmeren met sambal

Eet smakelijk!

Martijn wordt begeleid door Mandy Glaudemans van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen