Sporten doe je niet alleen

vlnr en vbnb: Martijn, Marieke, ambassadeur Wendy, Annemarie, trainer Eric, Claudia en ik.
vlnr en vbnb: Martijn, Marieke, ambassadeur Wendy, Annemarie, trainer Eric, Claudia en ik.
Foto: Daniel de Laat

Vorige week hebben we gezellig samen met een aantal mede-afvallers gegeten. Het is fijn om samen van gedachten te wisselen, te horen en te weten dat je er niet alleen voor staat en dat iedereen dezelfde ups en downs meemaakt als jijzelf. De rode draad in dit verhaal en ook van deze week is dat je samen sterker staat. Het is fijn om steun om je heen te hebben. Steun van je familie, je vrienden, je medesporters en soms ook vage bekenden die je ook volgen en met je mee leven. Ik merk dat ik dat deze week wel nodig heb, want mijn gewicht blijft al een aantal weken hangen.

Het gaat niet vanzelf

Ik sport me suf, let goed op mijn eten en volg alle adviezen zoveel mogelijk op. Toch blijft mijn gewicht hangen. Dat kan verschillende redenen hebben. De belangrijkste in mijn geval is spieropbouw. Mijn lijf is ongelooflijk aan het veranderen. Ik voel nu mijn buikspieren echt zitten en ook mijn beenspieren nemen in omvang toe. Spieren wegen meer dan vet. Ik ben blij dat ik thuis een weegschaal heb staan die ook mijn vetpercentage meet en ik zie dat percentage wel langzaam zakken. Daarnaast kunnen nog vele andere zaken een rol spelen zoals je hormoonhuishouding, het vasthouden van vocht door wat zouter te eten of spierpijn. Ik kan niet anders doen dan er op te vertrouwen dat het met dat gewicht ook goed gaat komen. Ik ben in ieder geval wel heel blij en gelukkig met de manier waarop mijn lijf verandert

De afvallers om mij heen

En wie zijn dan eigenlijk die mensen met wie ik sport? De Afvalrace van dit seizoen bestaat uit een grote groep mensen die allemaal met hetzelfde bezig zijn en een deel daarvan blogt net als ik. Er zijn ook nog andere deelnemers aan het traject van Enforce, want niet iedereen wil afvallen. Vele sporters willen gewoon lekker fit zijn en gezond leven. Een aantal sporters zie en spreek ik regelmatig en ik zal ze even aan je voorstellen: 

 

Martijn

Martijn is net als ik deelnemer aan de Afvalrace in Breda en blogt ook. We sporten helaas niet samen (hij meer in de avond, ik meer in de ochtend), maar komend weekend gaan we wel samen van start met hardlopen. Eens zien of we een beetje aan elkaar gewaagd zijn. Het is sowieso leuk om even bij te kletsen hoe het gaat en ik ben benieuwd wat ik nog van hem kan leren. Hij werkt in het dagelijks leven als supermarktmanager met minder valide personeel. Ik vind het echt bijzonder knap hoe hij het sporten met zijn jonge gezin en werk combineert en nog steeds zo ontzettend gemotiveerd is.

Siobhan

Met Siobhan train ik wel vaak en ze wordt ook begeleid door trainer Eric. Als ik voor iemand veel respect heb is het voor haar wel. Ze heeft haar handen vol aan twee jonge kinderen en haar drukke, dynamische baan en alle hectiek daarom heen. Daarnaast is ze ook nog eens persoonlijk volop in ontwikkeling en dat krijgt ze zeker niet cadeau. In Siobhan herken ik een stuk interne motivatie en het ‘altijd nog een stukje verder willen gaan.’ Wij raffelen onze sportoefeningen niet af, maar gaan er voor. En dan is het heel fijn om je aan zo iemand op te kunnen trekken.

Links: Siobhan

Claudia

Claudia is een gezellige tante die het zichzelf niet makkelijk maakt. Met haar nachtdiensten moet ze haar sportrooster continu aanpassen en daar heb ik veel respect voor. En als ze er is, al heeft ze maar twee uur geslapen, dan gaat ze ervoor. Ze is ook heel open in haar motivatie, ook als ze er geen zin in heeft en dat maakt haar heel toegankelijk. Ik herken de bourgondische noot in haar en samen met haar vrolijke karakter is het altijd een feestje om met Claudia te sporten. Claudia blogt voor Made/Drimmelen.

Marieke

Met Marieke sport ik ook geregeld en ook zij is enorm gemotiveerd. Ze heeft een gezin met drie jonge kinderen en een man die ’s avonds werkt. Ze kan dus niet zomaar even gaan sporten, daar moet ze altijd iets voor regelen. Daaraan herken je wel hoe graag iemand iets wil. En dat gun ik haar enorm. Met haar no-nonsense instelling en warme persoonlijkheid sport ik altijd graag met haar en leer ik vaak iets van haar over wat ik nog kan eten en klaarmaken.

Annemarie

Marieke en Annemarie zijn de bloggers voor de Afvalrace in Oosterhout en ook Annemarie kom ik geregeld op maandag en vrijdag tegen. Ze is mijn leeftijdsgenoot en ze gaat als een trein. Daar waar ik met moeite 5 kilo er af heb, vliegen de kilo’s bij Annemarie er af. En terecht, want ze heeft veel moeten omgooien en niet alleen op sportgebied. Annemarie is altijd heel attent en deelt geregeld complimenten uit aan anderen. En dat terwijl ze die zelf natuurlijk super verdient. Ze is een écht trainingsmaatje.

vlnr en vbnb: Martijn, Marieke, ambassadeur Wendy, Annemarie, trainer Eric, Claudia en ik.

 

Ik heb er nu 5 voorgesteld, maar er zijn er nog veeeeel meer. Elke week zie ik vaste gezichten in Oosterhout en Ulvenhout en het mooie is dat we allemaal met hetzelfde bezig zijn: fit worden. En dan nog een grote groep die net als ik wil afvallen. Ik weet zeker dat als we met z’n allen zo door blijven gaan, dat het ons ook écht gaat lukken in april.  

Met dit kijkje in mijn sportende en afvallende leven hoop ik dat het jou ook weer inspireert. Maak er wat van en tot volgende week. Groetjes Cindy

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen