Fase 1 zit er op!

Workout in Tilburg
Workout in Tilburg
Foto: Wendy Wiebenga

In de afgelopen blogs kon ik steeds over anderen vertellen zoals mijn medesporters en trainer Eric. Nu is het weer tijd om naar mezelf te kijken en geloof me, dat vond ik altijd wel een dingetje. Want fase 1 zit er vandaag op en hoe sta ik ervoor? Spannend…

 

De cijfers

Meten is weten en dat geldt ook voor dit traject. Ik ging van start met de Afvalrace onder het mom van “we zien het wel”. Nou, dat heb ik allang gezien kan ik je melden, want ik ben heel tevreden met het resultaat tot nu toe.

Start gewicht: 94,3 kilo – Na 2 maanden: 87,1 kilo -> 7,2 kilo eraf! Dat is ongeveer 30% van wat er af moet.

Start buikomvang: 118 cm – Na 2 maanden: 103 cm -> 15cm eraf. Dat is heel hard gegaan! Wat er bij mij in kilo’s nog ‘te weinig’ is af gegaan, is dat zeker in centimeters gebeurd.

En dit zijn dan alleen de cijfers. Wat ik niet in cijfers kan onderbrengen is eigenlijk nog veel belangrijker.

 

Wat niet te meten valt


Lichaamsbouw: mijn lijf is enorm aan het veranderen. Ik voel ineens spieren zitten waarvan ik niet wist dat ze daar thuis hoorden.

Conditie: mijn uithoudingsvermogen is met sprongen vooruit gegaan. Een aantal weken geleden ben ik zelfs met een hardloopschema begonnen. Ik bouw nu aan mijn conditie door elke week 2x te gaan lopen. Ik ben nu ook heel blij met mijn heerlijke, op mijn voeten aangepaste, hardloopschoenen van Runnersworld.

nieuwe hardloopschoenen

Zelfbeeld: Ik kijk na een paar maanden al heel anders naar mezelf. Ik doe dingen die ik niet voor mogelijk had gehouden. Een paar simpele voorbeelden: ik ren met gemak 2 trappen omhoog zonder buiten adem te zijn. Ik blijk nooit op te geven ook al is de oefening nog zo zwaar. Ik maak bewegingen die ik eerst niet kon of kan ze veel verder doorvoeren zoals een diepe squat. En misschien wel het meest belangrijke: ik heb plezier in sporten!!!! Dat heb ik echt nog nooit van mijn leven gehad. Als kind danste en zwom ik heel graag, maar dat was het dan ook. Voor de rest had ik een bloedhekel aan sport. Gelukkig heb ik twee zonen die heel graag bewegen en dat hebben ze niet van mij kan ik je melden. Of misschien toch wel en zat het gewoon ver weg gestopt…

Dit laatste is voor mij zo’n ongelooflijke winst. Dat heb ik echt aan de begeleiding bij Enforce te danken. De positieve motivatie en het geloof dat ze in je hebben, is wel van een ander kaliber dan de gemiddelde gymdocent op de middelbare school (ok, dat is mijn gekleurde mening en die hoef je zeker niet te delen.). Het is duidelijk dat het behalen van deze resultaten mij alleen nooit was gelukt.

Het fitter voelen en beter in je vel zitten werkt zo ontzettend door in de rest van je leven. Ik wist dat mijn gezondheid het laatste puzzelstukje was waar ik aan moest werken, maar had nooit gedacht dat dit stukje zo’n impact zou hebben.

Geïnspireerd door de blog van Cindy? Vanaf 1 januari 2018 kun je alsnog meedoen aan het laatste traject van de Afvalrace. Meld je nu aan via www.deafvalrace.nl, voor de afvalrace deel 2!

Mijn wensen en doelen voor fase 2

In de volgende blog ga ik meer in op mijn doelen voor fase 2. Maar ik kan je wel al vertellen dat er ook een sportdoel bij komt. En ik ben benieuwd hoe het met mijn enthousiasme in de komende maanden gaat. Uiteraard kun je daarover in de komende blogs gaan lezen.

Ik wil je vanaf deze plek hartelijk danken dat je mijn blog(s) leest en ik hoop dat het jou ook helpt in wat voor traject dan ook. Fijn dat er steeds zoveel mensen on- en offline reageren en daar haal ik ook weer mijn motivatie uit. Op naar fase 2!

Groetjes Cindy

Hardlopen tijdens een weekendje weg

 

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen