De uitdaging die Kerst heet

Foto: Patrick Roelandt

De meest lastige periode van het jaar is aangebroken. Dit is voor mij het seizoen van genieten met je gezin en collega’s, mét eten en drinken. Vorige week woensdag begon de feestperiode met een uitje van een klant waar ik 2 dagen in de week als freelancer werkzaam ben. Vervolgens nog een kerstdiner en -borrel met de band Wicked op vrijdag, in het weekend twee verjaardagen én een kerstdiner van het werk van Patrick (zie foto). En ga zo maar door. En ik zal eerlijk zijn, dit valt écht niet mee, ondanks dat ik echt wel minder en anders eet. Dat ontdekte ik helaas ook op de weegschaal, waar ik iets was aangekomen (300 gram) in plaats van afgevallen.

Wijn of geen wijn met het Kerstdiner: dat is de vraag

Uit eten

Ik heb nu een aantal dagen achter de rug waarbij ik keuzes heb moeten maken en het niet helemaal goed is gegaan. Ik heb vooraf bewust gekozen voor een bepaald gerecht of menu, maar ik ben de mist in gegaan met de hoeveelheden. Ik geniet van mijn gezelschap aan tafel en eet daardoor minder bewust ben ik achter gekomen. Als je niet bewust eet en kauwt, gaat er ongemerkt veel meer naar binnen. Helaas merk ik dat pas aan het einde van het diner en kan ik op dat moment niet veel meer wijzigen. Een waardevolle les! De moeilijkere dagen blijven voorlopig. De borrels gaan deze week door met als toppunt de twee Kerstdagen. Mijn voornemen is om nog steeds goed voor te bereiden en te beslissen wat ik ga eten. En tijdens het diner is het belangrijk (zeker voor mij) om bewust te eten.

Voorbereiding Kerstdagen

Ik bekijk vooraf de menu’s en beslis op voorhand wat ik ga eten. Dat eten kan ik dan ook in mijn app zetten en dan heb ik een idee wat ik de rest van die dag nog kan eten. Eerste Kerstdag gaan we brunchen en gourmetten met de familie. ’s Avonds kies ik met name voor garnalen, kip en wild. Het stokbrood laat ik achterwege en qua sauzen kies ik voor kleine porties van de saus die ik écht lekker vind. Vooral de zelfgemaakte sauzen hebben mijn voorkeur, omdat die veel minder suiker en zout bevatten dan een product uit een flesje en zakje (en het is zo gemaakt!!). Nu nog keuzes maken voor de brunch.

Op tweede Kerstdag zijn we met zijn tweetjes en gaan Patrick en ik uitgebreid samen koken. Het leuke is dat wij met de Kerst challenge van Enforce gaan meedoen. Tijdens deze challenge ontvangen we naast workouts ook een menu wat we op deze dag kunnen klaarmaken. Iets lekkers én gezonds. Ik ben heel benieuwd.

Eric zorgt weer voor de nodige uitdaging tijdens de training

Geïnspireerd door de blog van Cindy? Vanaf 1 januari 2018 kun je alsnog meedoen aan het laatste traject van de Afvalrace. Meld je nu aan via www.deafvalrace.nl, voor de afvalrace deel 2!

Sportschema

Het bewegen gaat natuurlijk ook gewoon door. In de week van 25 december zijn er geen reguliere trainingen bij Enforce, behalve een leuke uitzondering op tweede Kerstdag bij trainer Remco in Tilburg. De rest van de trainingen vul ik zelf in: Ik heb een hardloopschema wat gewoon doorgaat en ook de workouts zijn goed zelf te doen met de filmpjes en de Kerstchallenge van Enforce. Omdat ik wel eens vragen krijg over het thuissporten heb ik daar een mini vlog over gemaakt. Wat die trainingen betreft gaat het allemaal wel goedkomen, nu even doorbijten en weer verder. Kerst of geen kerst, die doelen staan.

 

Het hardloopschema gaat gewoon door.

 

Fijne kerstdagen gewenst en geniet bewust!

 

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen