De knop blijft om tijdens de feestdagen

Foto: Patrick Roelandt

De laatste dagen van 2017 zijn aangebroken. Wat een bijzonder jaar was het met vele hoogtepunten. Natuurlijk waren er ook dieptepunten, maar inmiddels heb ik de gewoonte om ook daar mijn lessen en leermomenten uit te halen. Dan is zo’n moment lang niet meer zo vervelend. Een dieptepunt was mijn startgewicht tijdens de eerste sessie bij de Afvalrace. Toen dacht ik echt: “Hoe heeft het zover kunnen komen?” Maar ook: “Dit gewicht wil ik echt nooit meer.” Voor mij was op dat moment de knop écht om.

Knop om

Die knop is nog steeds om. Ik ben ook niet bang dat ik in mijn oude gedrag ga vervallen, want ik heb nu al zoveel winst behaald uit mijn nieuwe ik. Dat heb je reeds in de vorige blogs kunnen lezen. Mijn oude ik zou met een Kerstdag ook gerust een hele dag aan het graaien zijn geweest. Dat kan ik mij nu niet meer voorstellen. Vanzelf gaat dit echter niet. Ik heb echt wel mijn moeilijke momenten in de afgelopen dagen gehad.

Ik ben er natuurlijk nog niet. In de komende dagen t/m oudjaar zijn er nog genoeg uitdagingen in de vorm van etentjes, zelf sporten (ipv de groepstrainingen van Enforce) en feestelijke momenten.

Geïnspireerd door de blog van Cindy?  Laatste kans! Vanaf 1 januari 2018 kun je alsnog meedoen aan het laatste traject van de Afvalrace. Meld je nu aan via www.deafvalrace.nl, voor de afvalrace deel 2.

Kerstbrunch

Planning

In de afgelopen periode heb ik geleerd om mij goed voor te bereiden op de dagen dat het wat moeilijker kan zijn. Zoals het plannen van mijn eten en dan kan ik er makkelijker voor zorgen dat ik mij aan mijn schema houd. Dan nog lukt het niet altijd, maar wel 9 van de 10 keer.

Deze week zijn er geen groepslessen en die mis ik ook wel moet ik zeggen. Enforce heeft de Kerst challenge bedacht en dat helpt al. En ik vraag af en toe aan mijn man en kinderen om mee te doen. Onderaan deze blog vind je nog een voorbeeld van een van onze trainingen, waarbij plezier heel belangrijk is .

Ik wens je alvast een mooie jaarwisseling toe en ben benieuwd of je nog goede voornemens hebt voor het nieuwe jaar. Je kunt tot 1 of 2 januari wachten, maar waarom nu al niet beginnen? Moeilijke periodes en momenten zijn er het hele jaar door. Ik zou zeggen: ga de uitdaging aan en dan gaan we samen een mooier en fitter 2018 tegemoet.

Tot in het nieuwe jaar!

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen