Become all you can Be: Hoe Cindy aan zichzelf werkt en wordt wie ze wil zijn

Foto: Michael Blom

Jaaaaaahhhh!!!! Ik ben weer 1,1 kilo kwijt. Hoera.. Het is geen 1,5 kilo, maar ik ben tevreden dat mijn gewicht weer daalt. Ik dacht dat ik ze nooit meer zou verliezen 😉 Geintje natuurlijk, maar goed, ik stond al een hele tijd stil en dat doet iets met je motivatie kan ik je melden. En al die mensen die aan mij vroegen of ik ze al kwijt was: hartelijk dank, maar ik vond het wel doodeng om dit “kleine” doel op papier te zetten. Stel dat ik wederom niks zou verliezen!! Gelukkig heeft de coaching van Eric geholpen om hier positief naar te kijken en blij te zijn met wat ik al heb bereikt.

Verandering van lijf

En natuurlijk mopper ik wel eens. Dat er te weinig kilo’s nu in totaal zijn afgaan.  De buitenwereld ziet dat overigens anders. “Goh, wat kun je het al goed zien dat je gewicht verliest!”, “Nou Cindy, je doet het niet voor niks”, en zo hoor ik wel meer opmerkingen die verwijzen naar een positieve verandering van mijn figuur.

En dat zie ik ook wel. Ik zie zeker de veranderingen, ik voel dat mijn kleding veel beter zit en ik voel me vooral ook veel beter. Als mensen aan mij vragen, hoe is het nu met jou en wat heeft het jou gebracht, antwoord ik steevast: “Ik heb me nu op mijn 44ste nog nooit zo goed gevoeld.”

Daar waar ik in het begin met veel moeite in de spiegel kon kijken, laat staan dat ik mezelf zag bewegen, kan ik nu zeggen dat ik weer met plezier naar mezelf kijk en oprecht terug van mezelf houd. Gek he, dat je dat kunt kwijtraken door gewichtstoename, dat heb ik mij nooit zo gerealiseerd.

Verandering van sport

Ook ben ik anders tegen sport aan gaan kijken. Ik hield en houd nog steeds van een stevige boswandeling en een lekkere yoga sessie. En een keer een intensieve training vind ik ook prima. Maar niet elke week, laat staan 5x per week. Daar heeft voor mij wel de grootste verandering plaatsgevonden. Ik ben daar nog steeds wel een beetje verbaasd over.

Ik ga nog steeds met veel plezier naar elke training toe omdat ik weet dat ik steeds weer een beetje meer aan mezelf werk. En wel aan diegene die ik graag wil zijn. Je hebt het namelijk zelf in de hand.

Wind of geen wind, het trainen gaat altijd door

Verandering van voeding

Tot slot heb ik aan mijn voeding weinig veranderd. Dat is bij mijn mede afvalracers wel anders. En dat is prima. Een van de wijzigingen die ik wel heb doorgevoerd is het minder drinken van wijn. Ik drink één lekkere wijn en verder niet. En dat lukt me best goed. Ook dat draagt bij aan het fitter voelen en lekkerder in je vel zitten. En als ik heel eerlijk naar mezelf kijk, had ik dat van tevoren ook niet helemaal gedacht 😉.    

Kortom: je kunt alles als je maar wilt en doe dat dan ook. Zo word je wie je uiteindelijk wil zijn: Become all you can Be 😊. Ik vind dat ik al aardig op weg ben. En jij? Ik hoor het graag.

Groetjes en tot volgende week!

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden