Fase 2 is bijna ten einde

Uitleg van trainer Michael op vrijdagochtend in Ulvenhout
Uitleg van trainer Michael op vrijdagochtend in Ulvenhout
Foto: Patrick Roelandt

Fase 2 is bijna ten einde. Na een vliegende start in fase 1 werd fase 2 behoorlijk lastig voor mij. Ik heb ongeveer 6 weken stil gestaan qua gewicht in deze twee maanden en dat deed behoorlijk wat met mijn motivatie. Toch heb ik de mantra van Enforce in gedachten gehouden, “Stop met stoppen” en steeds tegen mezelf gezegd dat ik moet doorgaan, volhouden en erin moet blijven geloven.

Inmiddels heb ik het volgende resultaat bereikt waar ik heel trots op ben: 9 kilo in totaal eraf en qua buikomvang zit ik precies op de magische grens van 100 cm. Ik ben nu zo’n 18 cm van mijn middel kwijt!

Oefening: dead bug

 

En ook qua fitheid ben ik weer verder gegaan. De workouts worden steeds zwaarder door het toevoegen van gewicht en intensiteit. Het enige jammere is dat ik tijdelijk het hardlopen moet laten om een lichte voetblessure te laten herstellen. Dat hoop ik snel weer op te pakken.

Eindconclusie voor deze fase: Volhouden loont. Hoe moeilijk het soms ook is dat je zelf geen resultaat ziet. Er vinden continu veranderingen plaats qua lijf en hoofd. En daar ben ik heel dankbaar voor.

Carnaval

Volgende week breekt er een spannende tijd aan. Ik vier elk jaar carnaval en dat doe ik met de nodige pilsjes. Daar kan ik niet meer aan toegeven. Tenminste, niet 5 dagen lang. Hoe ga ik hier nu mee om?

Ik weet dat ik sowieso minder drink als ik muziek maak. Ik wil nog altijd fatsoenlijk kunnen spelen, ook al is dat niet altijd de belangrijkste voorwaarde om mee te spelen in een blaaskapel 😉, maar dat terzijde. Ik speel na 2 bier altijd een stuk minder en met een instrument in je handen, zijn je handen vol. Dus ik heb ook dit jaar weer gepland om bij een carnavalskapel in te vallen, waar ik ook weer heel veel zin in heb!

Als tweede ga ik lekker met de auto overal naar toe. Fietsen is een stuk gezonder, maar nu kom ik wederom niet in de verleiding om meer dan 1 bier te drinken.

En tot slot ga ik veel bewegen. Polonaise, weet ik veel wat, mijn stappenteller gaat overuren draaien. Daarnaast blijf ik zelf ook sporten. Niet sporten is geen optie.

Hier moet ik het wel mee gaan redden denk ik zo. Veel mensen geven mij tevens de tip om een waterzak te drinken. Dat is een geweldig goed idee, maar niks voor mij. Ik heb liever 1 glas puur spul. En daar geniet ik dan ook extra van.

Of me dit gaat lukken? Ik ga van het positieve uit! En wil je er met mij één op proosten? Prima, doen we lekker samen een spa’tje 😉.

Groetjes en tot volgende week!

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen