Fase 3: martelgang of eindspurt?

Foto: patrick roelandt

Vandaag begint fase 3. Ik heb er zin in en tegelijkertijd kijk ik er ook tegenop. Want ik heb nog maar 2 maanden voor het einde. Dat komt erg snel in zicht, een beetje te snel zelfs. Voor mijn gevoel ben ik nog niet zo lang geleden gestart! Aan de andere kant werkt een deadline altijd vrij goed voor mij. Hoe dichter bij de deadline hoe meer (positieve) stress er vrij komt. Dan wil ik er nog wel eens een schepje bovenop gooien en dat is ook precies wat ik ga doen! Zowel op het gebied van voeding als op het gebied van bewegen doe ik wat extra’s.

Carnaval

Vanavond gaat het feest voor mij losbarsten en deze dagen ga ik vieren met goed en gezond eten én zo koolhydraatarm mogelijk. Dat wil zeggen dat ik zelfs niet dat pilsje of wijntje ga nemen deze dagen. Ik laat ook het koolhydraatarme brood achterwege en haal alle koolhydraten liefst uit groente en fruit.

En ook met de carnaval gaat het sporten gewoon door. Maandagochtend ga ik zelfs zwemmen met afvalracer Marieke. En woensdag sluit ik traditioneel met de sauna af. Dat is voor mij altijd een mooi moment om te ontgiften en de vastenperiode in te gaan. Maar goed, die is dan allang begonnen zullen we maar zeggen 😉.

Blessure

Wat extra sporten betreft ben ik helaas wel afhankelijk van mijn voetblessure. Die zorgt er voor dat ik niet kan hardlopen. Daar baal ik behoorlijk van. Gelukkig kan ik nog steeds mijn workouts doen en onderaan deze blog vind je een filmpje van zo’n workout.

Ik wens je heel veel plezier met carnaval: Ga heel veel hossen, dansen, polonaise lopen en fietsen met deze dagen. En mocht je niet van carnaval houden en toch willen bewegen: doe een keer met een training mee. Ik kijk alvast naar je uit.

Train bijvoorbeeld met Cindy mee, tijdens de Afvalrace Family Bootcamp op 24 februari.

Groetjes en tot volgende week!

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden