Martijn’s Afvalrace door de ogen van zijn dierbaren

Foto:

Hallo allemaal!

Deze week geen blog namens mezelf, maar mijn Afvalrace door de ogen van mijn familie en mijn beste vrienden.
Veel leesplezier!

Ben & Hanneke (Ouders Martijn):
Wij als ouders van Martijn lezen de blog van Martijn zijn afvalrace
We zijn erg trots op Martijn, dat hij de stappen heeft genomen om af te vallen.
Het was wel nodig want Martijn heeft last van astma en was erg zwaar.

Martijn zat ook vol van stress door drukke leven, zoals werk en gezin.
We weten dat Martijn niet stil kan zitten, want hij sport graag zoals voetbal, fietsen en zaalvoetbal.
Bovendien is Martijn een NAC fan!!

Nu zien we dat Martijn er steeds gezonder en jonger uitziet.
Echt grote complimenten voor hem en ook voor Iris en de kinderen, want Martijn is best laat thuis van werk en sporten.
Martijn wordt steeds bewuster van zijn voeding.
Heel veel succes verder en hou vol!!

 

Thijs (Broer Martijn):
Ik vind het echt ongelooflijk om te zien wat voor veranderingen deze uitdaging teweeg heeft gebracht bij mijn grote broer, zowel fysiek als mentaal.

Toen we jong waren was Martijn een heuse Don Juan. Nog steeds als ik met vrienden uit mijn jeugd over mijn familie spreek, herinneren ze zich mijn broer als die stoere, knappe kerel. Ook al is hij in de afgelopen jaren wat meer aangekomen, nog steeds is hij voor mij die sterke grote broer, die voor niets of niemand terugdeinsde. 

Ik vond het daarom ook erg aangrijpend om te horen dat hij letterlijk en figuurlijk niet meer lekker in zijn vel zat. Ik wist dat hij, ondanks zijn passie voor het sporten, al voor een langere periode kwakkelde met zijn gewicht. Om te horen dat hij, mede door de opmerkingen van anderen, een negatief zelfbeeld had ontwikkeld, raakte me wel.

Martijn heeft een hart van goud en enorm veel liefde voor zijn gezin en familie. Het spreekt voor hem dat juist deze liefde hem nu motiveert gedurende de afvalrace.

Hij maakt de afgelopen maanden een ware metamorfose door, die zich niet enkel beperkt door een wat beter zittend vel. Hij straalt zichtbaar, en de voldoening en zelfzekerheid spatten er vanaf. Ik ben ontzettend blij dat hij met De Afvalrace net dat ene duwtje in de rug heeft gekregen om een eerste stap te zetten naar een nieuwe, gezonde levensstijl en heb enorm veel bewondering voor zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen.

Ik wens hem alle kracht toe in de laatste stappen van deze race, en de vele die daarop mogen volgen!

 

Bas & Marike (zwager & zus Martijn):
Martijn geniet erg van het leven en van gezelligheid. Een lekker hapje of iets lekkers te drinken, dat hoort daar voor hem ook bij. Sporten hoort echter ook echt bij hem. Als kleine jongen al bij de voetbal en daarna zaalvoetbal, fitness / sportschool en squashen.

Het is super fijn dat dit op zijn pad kwam omdat hij op zoek was naar de juiste balans voor zijn lichaam. Ook deed het Martijn veel dat mensen snel oordelen hebben of opmerkingen maakten.

Martijn pakt deze uitdaging echt heel goed op en we merken dat hij het ook echt serieus neemt en als een kans ziet. Met de feestdagen was het wederom duidelijk dat Martijn er echt voor ging. Hij kon de verleidingen goed weerstaan en kon zich focussen op zijn doel.

Hij heeft veel steun mogen ontvangen van zijn omgeving (en dat verdient hij ook), de complimenten zorgen dat hij door blijft zetten en zijn doel voor ogen houdt.

Normaal gezien zou je iemand kunnen stimuleren door te zeggen dat het eind in zicht is, maar dit is voor altijd. Zet hem op Martijn, je kunt het! We zijn supertrots op je!

 

Iris (vrouw Martijn):
Toen Martijn vertelde dat hij mee wilde doen met De Afvalrace, was ik hoopvol. Hoopvol omdat ik al meerdere pogingen van hem om zich beter in zijn vel te laten zitten, heb zien falen. Hij wilde graag afvallen, een beter zelfbeeld krijgen en zich fitter voelen. Het enige wat bij hem ontbrak, was doorzettingsvermogen.
Nu hij bezig is met de Afvalrace ben ik een heel andere Martijn mee gaan maken. Dat stukje doorzettingsvermogen en de drive heeft hij nu zeker gevonden!
En wat ben ik daar blij om voor hemzelf. Ondanks dat we (de kids en ik) Martijn een stuk minder zien dan voorheen omdat hij het zo druk heeft met werken en sporten, weten we allemaal waarvoor we dit doen. Het is even investeren voor het hele gezin, maar op de momenten dat Martijn thuis is, genieten we hier extra van.

We merken duidelijk verschil bij Martijn; hij is flink afgevallen, voelt zich fitter, geniet van de complimenten die hij krijgt en hierdoor merken wij thuis ook dat hij er ook meer voor ons kan zijn (omdat hij zichzelf minder “in de weg zit”).

Ik denk dat de Afvalrace een mooie opstap en leidraad is (geweest) voor Martijn om vanuit hier een gezonde levensstijl vol te kunnen blijven houden (al hoop ik stiekem dat hij straks niet nog steeds 5 a 6 dagen in de week blijft sporten en we hem dan wat meer zullen zien, haha).
Natuurlijk zal hij straks alsnog moeten blijven sporten en gezond blijven eten (op af en toe zondigen na), maar daar vindt hij vast wel een goede weg in.

Ik ben in ieder geval heel erg trots op hem (en onze zoons ook). Hij houdt het erg goed vol en blijft de goede spirit houden. Keep up the good work schat!

Wim & Marian (schoonouders Martijn):
Toen Martijn begon aan zijn afvalrace zagen we dat hij erg gemotiveerd was. We hoopten dat hij, ondanks zijn drukke baan in Dorst en zijn gezinsleven het vol kon houden. Tot op heden lukt dat geweldig. Vooral zijn doorzettingsvermogen helpt hem erbij.

Hij wist voor zichzelf ook wel dat hij teveel woog, alleen die bekende druppel…

Die kreeg hij vorig jaar op de camping, toen een kind in de leeftijd van Stijn of Bram, hem een dikke meneer vond. Vanaf dat moment ging bij hem de knop om en is hij er klaar mee.

Belangrijk voor hem is een goede balans te vinden in zijn leven. Vooral de tussendoortjes en allerlei verleidelijke dingen kunnen laten staan is voor hem belangrijk. Deze balans heeft hij nu gevonden en dit bevalt hem goed. Hij voelt zicht nu superfit, mede door het vele sporten.

Deze balans tussen gezond eten, sporten en de nodige ontspanning gaat hem nu goed af. Dit is erg belangrijk voor Martijn. Niet alleen voor hemzelf, maar ook voor zijn gezin. Want dat is zeer belangrijk voor hem.

Martijn, je moet eruit halen, waar je op gehoopt had, maar blijf ook altijd de tijd vrij maken voor je gezin , want die hebben jou en jij hun nodig.

 

Jan Pieter (vriend Martijn):
Martijn laat met het aangaan van de Afvalrace erg zien dat hij een doorzetter is. Martijn en ik gaan al jaren graag een biertje met elkaar drinken en een wedstrijdje NAC kijken.
De gezelligheid is er nog, maar Martijn weet vandaag de dag precies wanneer het tijd is voor gezelligheid en wanneer het tijd is voor serieus werken. Martijn laat zien de nodige discipline te bezitten en hij werkt hard voor zijn doel. Ik twijfel er dan ook niet aan dat Martijn zijn einddoel zal behalen.

Tinus, goed bezig. Ga zo door.

Bennie (vriend Martijn):
Ik ken Martijn nu zo’n vier jaar en weet wat zijn lichaamsgewicht voor hem betekent. Sinds Martijn nu zeer hard aan het werk is om dit kwijt te raken merk ik dat hij stukken fitter is, zowel lichamelijk als geestelijk. Het doet hem zo goed! Ik kijk met veel bewondering naar de strijd en doorzettingsvermogen die hij levert en heb veel respect voor hoe hij elke week knokt. En met resultaat! Goed bezig, gast!! Je bent al zo ver, houd vol! Maar eigenlijk weet ik al dat dat geen punt is voor jou!

Bedankt voor het lezen weer en tot volgende week!

Martijn wordt begeleid door Mandy Glaudemans van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Meld je ook aan voor de Afvalrace Family Bootcamp, op 24 februari!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden