Wat is Cindy’s beste ervaring tot nu toe?

gezond en genieten gaan goed samen
Foto: Cindy Roelandt

Hallo allemaal,

Het zit er bijna op. 6 april is de finale avond en ik hoop dat jij er ook bij bent. Dan gaan we onder andere terugkijken op de afgelopen periode en dat doe ik in deze blog ook al een beetje. Want wat is mij nu eigenlijk het meeste bijgebleven?

Mooie ervaringen

Ik heb ontzettend veel meegemaakt. Zo ben ik minder wijn gaan drinken en erachter gekomen dat ik dat heel goed kan. En als ik dan een glaasje drink geniet ik daar ook echt van. 

Daarnaast ben ik minder gaan eten. Ik at eigenlijk al heel gezond, maar mijn portie-grootte en calorie-inname was nog te veel voor mijn lichaamslengte en te zuinig afgestelde motor. Dat ben ik langzaam gaan aanpassen en dat bevalt goed.

Ik ben opeens van matige beweging (wandelen met de hond, af en toe yoga) naar 5x intensief sporten in de week gegaan. Dat heeft heel wat met mij gedaan. Dat had ik van tevoren nooit gedacht. Het kost me nog steeds geen moeite om zoveel te sporten en ik heb er echt plezier in. Vooral met een fijne groep met gemotiveerde mensen. Daar kan ik mij heerlijk aan optrekken en dan baal ik als ik een keertje niet kan trainen. Voor mij is dit een ongekende ontwikkeling!

Verder besef ik ook dat een coach erg prettig werkt. Al is het alleen maar dat je weet dat je elke week een stok achter de deur hebt. En die tijdens het sporten net iets meer uit je haalt en steeds je grens opzoekt. Dat doe je zelf toch minder.

En ik ben er achter gekomen dat je niet hoeft te diëten om gewicht te verliezen. Gewoon gezond eten, met mate genieten (de 80-20 verhouding) en veel bewegen zorgen voor gewichtsverlies … mits je niet nog de nodige blokkades moet overwinnen. Je hoofd moet wel meewerken zeg maar.

 

 Mijn aanrecht voor en tijdens de afvalrace.

 

Beste ervaring

Mijn allermooiste en beste ervaring is toch wel dat ik wederom heb ervaren dat als je maar een doel stelt voor jezelf en dat is én realistisch én je behoudt je focus, dan kun je elk doel behalen dat je maar wilt. En daar word ik heel blij van. Het gewichtsdoel was wel erg ambitieus en niet realistisch voor mij binnen de gestelde termijn (25 kilo binnen een half jaar), maar ik ben ontzettend blij met hoe fit en licht ik mij voel. IK ben heel veel kilo’s kwijt en zit enorm lekker in mijn vel.

Daarbij is het ook zo, en dat is misschien nog wel mooier, dat ik weet dat ik dit kan behouden en dat ik nog verder ga. Ik ben nog niet op mijn gewenste gewicht. En ik ben ook niet meer bang om terug te vallen naar mijn oude gewicht zoals ik dat vroeger deed. Want ik “lijn” immers niet. Ik eet nu zoals ik de rest van mijn leven kan doen, dus dan is terugval haast onmogelijk. Ook blijf ik zo sporten. Het heeft mij zoveel opgeleverd, dat wil ik echt niet meer opgeven.

Tot slot heb ik ook ervaren dat je het niet alleen kunt. Daarvoor wil ik nu al mijn lieve partner, kids, familie, vrienden, het superteam van Enforce, supertrainer Eric en alle volgers die gedurende deze afgelopen maanden iedere keer lieve berichtjes, likes, positief commentaar en knuffels gaven, allemaal heel hartelijk bedanken!! 

 

Oja, nog een verandering: ik loop tegenwoordig in mijn vrije tijd meer in sportkleding rond dan gewone kleding.. haha. Ook nooit gedacht!

Tot volgende week weer!

Groetjes Cindy

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden