Afvalracer Maartje: “Ik ga beginnen!”

Foto:

Wat was ik verrast toen ik hoorde dat ik was uitgekozen! Ik had het namelijk echt niet zien aankomen!

De dag voor de bekendmaking werd ik door Robbin, mijn trainer, gebeld. De dag erna zou ik een speech moeten houden waarom ik vond dat ik uitgekozen moest worden. Ik hoorde op dat moment bij de laatste 4. In eerste instantie zag ik het niet echt zitten om dit te doen, ik houd er namelijk niet zo van om mezelf te promoten.
Maar toen ik de speech die avond in elkaar gezet had kreeg ik er toch wel zin in. ‘Laat maar komen, ik ga ervoor!’ dacht ik.

De volgende dag kwam ik aan bij sportcomplex ‘Jeugdland’ in Ulvenhout. Naast Robbin was ook Jill aanwezig. Jill ken ik al een tijdje van haar deelname aan de Afvalrace van 3 jaar geleden. Robbin vertelde me dat hij mijn speech zou gaan filmen zodat hij samen met Erik een keuze zou kunnen gaan maken. Jeetje, wat werd ik zenuwachtig op dat moment! Maar goed, ik moest dan toch echt gaan beginnen.

Tijdens de derde zin van de speech kwam Jill binnengelopen en vertelde me dat ik mocht stoppen. En wat bleek, ik was uitgekozen als kandidaat voor de Afvalrace! Ik hoorde niet bij de laatste 4, maar dit was de manier om mij te verrassen!

De Afvalrace is voor mij al een tijdje bekend. 3 jaar geleden had ik me ook aangemeld net zoals nu. Helaas was ik toen niet geselecteerd maar had ik er wel voor gekozen om een lidmaatschap af te sluiten. Na een jaar gesport te hebben ben ik zeker wat kilo’s verloren. Helaas zijn er weer wat bijgekomen in die 2 jaar erna.

Afgelopen zomer zag ik op Facebook dat je je weer kon gaan inschrijven. ‘Pff…’ dacht ik, dat ga ik echt niet doen, ik ben goed zoals ik ben. Maar stiekem wist ik dat dit ontwijkend gedrag was. Tuurlijk ben ik niet tevreden; ik ben zelfs onzeker over mijn uiterlijk. Maar dit was op dat moment het makkelijkste om te denken. Toch bleef het een aantal weken door mijn hoofd spoken en in een impuls heb ik me ingeschreven.

Maar nu ik ben uitgekozen heb ik er onwijs veel zin in gekregen. Ik heb zin om me in te zetten tijdens de trainingen en mijn voeding aan te passen. Die kilo’s mogen er wat mij betreft af vliegen!

Voordat ik officieel begon heb ik nog een gezellige avond met vriendinnen gehad. We hebben bij mij thuis lekker tapas op en rode wijn gedronken. De avond hebben we afgesloten met wat biertjes in de stad. Na dat gezellige weekend is het voor mij echt begonnen! Geen smoesjes en excuses meer, niet meer stoppen na een aantal dagen, vanaf nu nee gaan zeggen tegen alle verleidingen. Kiezen voor mezelf en mezelf op 1 zetten. Vanaf nu ga ik mijn levensstijl aanpassen!

In het kort zal ik nog iets over mezelf vertellen zodat jullie weten wie deze doorzetter is;). Ik ben 26 jaar oud en woon in Breda. Recent ben ik verhuisd van een huis met huisgenoten naar een eigen appartement. Op dit moment volg ik een deeltijd HBO studie, Social Work. Hiervoor volg ik 1 dag in de week lessen en moet ik tijd inplannen voor thuisstudie. Naast de 2 dagen die ik bij uitzendbureau Actief Werkt! werk doe ik vrijwilligerswerk bij het Babyhuis in Dordrecht. Stichting het Babyhuis biedt opvang, behandeling en begeleiding aan (aanstaande) moeders om hen te ondersteunen bij het moederschap. Er wordt gewerkt aan een veilige hechtingsrelatie tussen moeder en kind en het uiteindelijke doel is dat zij zelfstandig kunnen wonen in een veilige leefomgeving.
Maar vanaf november gaat het veranderen. Dan zal ik 3 dagen gaan werken bij het Babyhuis en zit mijn tijd erop na 3 leuke jaren bij Actief Werkt!

Veel veranderingen dus voor mij, maar allemaal heel leuk. Ik kijk er erg uit naar de aankomende tijd, een nieuw huis, een nieuwe baan en een nieuwe ik!

Maartje wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Maartje ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden