De eerste week zit erop voor Maartje

Foto: redactie

Na de groepstraining op de vrijdagochtend ben ik snel naar huis gereden. Douchen, omkleden, wat eten en door naar de stad. Ik had namelijk een interview gepland staan met Daniel van Breda.nieuws.nl.

Weer een verrassing!

Terwijl ik met Daniel naar de stad liep vertelde hij dat we geen interview hadden, maar dat hij een verrassing voor me had: ‘we gaan nieuwe sportschoenen voor je uitzoeken’!
Aangekomen bij Lopers Company Breda by Berry’s werden we welkom geheten door de eigenaar Berry. Hij heeft allerlei metingen gedaan en heeft me verschillende schoenen laten passen. Uiteindelijk hebben we een paar gevonden dat helemaal goed zit. Berry, leuk dat je achter het initiatief van de Afvalrace staat en bedankt voor de sportschoenen!

Mijn voedingspatroon
Al een aantal weken houd ik trouw alles bij wat ik eet en drink en dit vermeld ik allemaal in een app. Wekelijks met de personal training zit ik eventjes samen met Robbin om door te nemen wat ik gegeten heb. Wat moet ik laten, wat kan er beter en wat gaat er goed. Robbin heeft aangegeven dat ik een aantal dingen moet laten of vervangen. Cola zero moet ik voortaan laten en Joardans muesli moet ik vervangen voor havermout. Daarnaast gaf hij iets aan waar ik me over verbaasd had. Ik moet namelijk méér gaan eten, meer koolhydraten. Deze koolhydraten geven je lichaam energie, vooral als je vaker in de week sport. Ik merk dat ik het wel moeilijk vind om meer te eten. Ik wil juist afvallen dus dat strookt niet met het idee dat ik meer moet eten. Maar goed, hij is hier natuurlijk de kenner en ik moet het gaan uitproberen.

Voorbereiding
Waar ik achter ben gekomen is dat als ik geen voorbereidingen doe voor een nieuwe dag het qua voeding makkelijk in de soep loopt. Ik neig dan door tijdsnood naar dingen die makkelijker voor handen liggen zoals ontbijtkoek of de graanrepen van Bolletje. Voor mij is het dus belangrijk dat ik een lijstje maak voor ik boodschappen ga doen en de avond van te voren alles klaar zet voor een nieuwe werkdag.

Uitproberen
Mensen die mij goed kennen weten dat ik geen ster ben in de keuken, helemaal al niet wanneer ik voor een ander moet koken, dan heb ik altijd stress. Ondanks dat, kook ik wel elke dag voor mezelf en sinds ik met de Afvalrace gestart ben heb ik wel zin om wat dingetjes uit te proberen. Zo heb ik laatst zelf spaghetti saus gemaakt, voorheen haalde ik dit altijd uit een potje. Ook heb ik een heerlijk nieuw ontbijt gevonden: 150 gram franse magere kwark, een banaan en 30 gram havermout. Dit samen in de blender met een scheutje water. Dit is een lekkere combinatie met handje havermout, rozijnen, blauwe bessen en wat noten (ongezouten).

Zin in iets lekkers
Naast dat het leuk is om dingen uit te proberen heb ik nog regelmatig zin in iets lekker, vooral iets zoets zoals chocolade. Nou ja, eigenlijk alles wat ik niet mag (vooral van mezelf niet) eten heb ik zin in. Pizza, frietjes, een boterham met pindakaas en hagel, je mag mij er wakker voor maken! Tja, ik weet natuurlijk dat het beter is om niet te doen, dus ik heb me ook deze week weer kunnen inhouden!

Maartje wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Maartje ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

article
229886
Na de groepstraining op de vrijdagochtend ben ik snel naar huis gereden. Douchen, omkleden, wat
https://breda.nieuws.nl/afvallen-breda/229886/eerste-week-zit-erop/
2018-10-20T13:01:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/10/19131713/5870fe90-8f47-4dba-aed1-f69bcc60183e.jpg
Afvalrace