Afvalracer Züleyha stelt zichzelf voor

Foto: Züleyha Ekiz
Hallo allemaal. Mijn naam is Züleyha Ekiz, ik ben 31 jaar en kom uit Breda. Eigenlijk heb ik nooit echt last gehad van overgewicht. Wel een wat ´dikkere´ buik, maar daar had ik geen moeite mee.
Tussen 2013 en 2015 heb ik drie kinderen gekregen. Na mijn 1e bevalling is mijn gewicht nooit meer de oude geworden. Mijn buik is nog dikker geworden dan daarvoor. Dat werd na mijn 2e en 3e bevalling alleen maar erger. Nu is dat zo erg, dat ik me er heel slecht bij voel. Mijn dikke buik zit me niet alleen met kleding in de weg, maar ook met dagelijkse handelingen heb ik er last van. Als ik in de spiegel kijk, is dat ook het eerste wat mij opvalt.
Daarnaast heb ik een erg slechte uithoudingsvermogen. ´s Middags doe ik op mijn vrije dagen regelmatig een dutje om nog een beetje energie  over te houden om leuke dingen met mijn kinderen te doen, al is dat gewoon een spelletje in huis. Na deze 180 dagen, mag ik van mezelf nooit meer(!) boven de 60 kg wegen. Mijn streefgewicht is 58 kg. Ook wil ik na 180 dagen een betere conditie waardoor ik niet meer de behoefte heb om in de middagen een dutje te doen om een dag met mijn kinderen goed door te komen.

Voeding

Helaas kan ik van mezelf niet zeggen dat ik een goede eter ben. Al vanaf mijn jonge jaren eet ik slecht. Er zijn weinig soorten groenten die ik graag eet. Dat komt vooral doordat ik moeite heb met het proberen van nieuwe dingen. De komende week ga ik met mijn trainer bespreken hoe mijn voedingsschema er nu uit ziet en hoe het er in de komende tijd uit gaat zien. Op het gebied van voeding, hoop ik na 180 dagen ook veel gezonder te leven dan dat ik tot nu toe ooit heb gedaan.

Goed gevoel over 1e training

Op woensdag 24 oktober heb ik mijn eerste personal training gehad. Daar waar ik zelf zou stoppen met sporten, moest ik nu doorgaan. Enerzijds vond ik dat wel zwaar, maar anderzijds had ik er ook een heel goed gevoel bij. Het bevestigde voor mij toch wel dat ik meer kan dan dat ik zelf had ingeschat. Toen ik naar huis ging, merkte ik al aan mijn bovenbenen dat ik spierpijn zou krijgen. De volgende avond kon ik door de spierpijn bijna niet meer de trap op- en aflopen. Ondanks de spierpijn ben ik op vrijdag toch gaan zwemmen, want doorzetten is mijn nieuwe basis.

Zuleyha wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Zuleyha ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden