Op naar een gezonde levensstijl!

Foto:

In het begin zei ik dat ik niet wilde sporten op de dagen waarop ik moest werken. Eric zei dat ik daar toch aan moest wennen en het juist goed zou zijn als ik dat wel zou doen. Zo gezegd, zo gedaan.

Wel een beetje hoofdpijn tijdens de training, maar oh wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! De volgende ochtend werd ik voor het eerst in lange tijd uit mezelf wakker om 05.30 uur, nog voordat de kinderen wakker werden en mijn wekker afging! Ook merk ik (nu al!) dat ik veel fitter ben dan voordat ik aan de afvalrace begon. Op de dagen dat ik niet hoef te trainen, voel ik de behoefte om toch in beweging te blijven. Het voelt gewoon niet meer goed om een hele avond op de bank te zitten, dat kan ik niet eens meer. Er is echt nog wel een lange weg te gaan, ik moet echt nog heel hard werken om mijn conditie een beetje op peil te krijgen. Maar ik ben zeker al op de goede weg.

Voeding

Hoe moeilijk het voor mij ook gaat worden om gezond te eten, ben ik vastberaden om hier een grote verandering in aan te brengen. De voedingsdeskundige zei tegen mij: “Jij voedt jezelf niet, jij vult jezelf!”. Dat heeft mij echt aan het denken gezet en doen beseffen hoe slecht ik bezig was met mijn voeding.
Om te beginnen moet ik frisdrank laten staan en minimaal 1,5 liter water per dag drinken. Ook bij de eerste stap hoort voor mij, dat ik geen fastfood meer mag eten. De eerste dag dat ik hiermee begonnen ben, heb ik ook echt wel gezond gegeten. Overgestapt naar volkorenbrood in plaats van tarwebrood. Kaas in plaats van Nutella of hagelslag en ga zo maar door. Het mooiste hieraan is dat ik na de eerste dag ‘gezond eten’ meteen 0,8 kilo ben afgevallen! Zeker een drive dus om zo door te gaan. Wil niet zeggen dat ik nu ineens meteen alles gezond kan gaan eten, maar ik doe mijn best!
Wat mij ook opviel toen ik boodschappen ging doen voor gezonde dingen, is dat ik zo gewend ben aan de vette, ongezonde, kant-en-klare maaltijden, dat ik niet wist waar ik moest zoeken voor gezonde voeding. Het leek wel of er niets gezonds in de winkel lag. Ik hoop dat ik hier snel verandering in kan brengen en dat het voor mij een gewoonte gaat worden om gezonde voeding in te kopen.

Familie

Het is heel fijn om steun te krijgen van je naasten. Mijn moeder is heel blij dat ik eindelijk bezig ben met mijn gezondheid. Ze vraagt dan ook iedere dag hoe het is gedaan en wat ik heb gegeten. Zij is ook (na een lange pauze) weer begonnen met sporten, ook om mij het gevoel te geven dat ik niet alleen ben. Mijn man wil ook met mij meedoen met gezond eten. ‘Doe voor mij maar wat jij ook neemt.’ Waren zijn woorden. Om mij een extra ‘motivatieboost’ te geven heb ik van hem een nieuwe sporttas gekregen.

Ook mijn kinderen leven met me mee. Zij vragen mij iedere dag of ik ga sporten en of mijn buik al kleiner is geworden 😊.  Het mooiste is dat zij met mij mee gaan doen met gezond eten!

Zuleyha wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Zuleyha ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

 

Reacties

Cookieinstellingen