De focus ligt teveel op de weegschaal

Foto: Maartje Bouman

Wat voelde ik me goed bij afgelopen week! Die week had ik 5 keer getraind en dat ging ontzettend goed. De reacties die ik op de vorige blog kreeg las ik steeds terug met een grote glimlach op mijn gezicht.

Maar deze week voelt het anders. Ken je dat gevoel dat je aan jezelf merkt dat het stiekem toch niet zo goed met je gaat en het eruit moet? Dat gevoel wil je weg stoppen, ver weg stoppen maar toch komt het er een keer uit.

Dat gebeurde na de laatste personal training. Wat heb ik een potje zitten huilen in de auto onderweg naar huis. Net zoals elke week weeg ik mezelf voor ik met de personal training start. Helaas ben ik niet afgevallen maar is er zelfs 0,2 kilo bijgekomen. Dat betekent dat er na een maand veel trainen en bewust met voeding omgaan maar 0,9 kilo af is. Tuurlijk ben ik blij dat er iets af is, maar het is voor mij geen mooie beloning na al dat harde werken. Op dat moment komen er allerlei twijfels en onzekerheden naar boven. Heb ik het wel goed gedaan? Ben ik mezelf voor de gek aan het houden? Moet ik nog meer of nog harder sporten? Waarom doet mijn lichaam niet wat ie zou moeten doen?

Afgelopen week heb ik hier ook meerdere gesprekken over gehad met o.a. Robbin en de voedingsdeskundige. Ik ben erop gewezen dat het ook een kwestie van geduld en volhouden is. Ik ga van 0 keer sporten naar 3 tot 5 keer trainen per week en van relatief minder gezond naar een stuk gezonder eten. Mijn lichaam kan dan ook denken van ‘Hé jij gaat de strijd met mij aan! Dan is prima, maar dan houd ik eerst de reserves vast totdat jij laat zien dat je dit gaat doorzetten’. Dit is een theorie waar ik mij wel in kan vinden, maar ik merk dat ik dat ik het moeilijk vind om dat te accepteren. Geduld heb ik namelijk als het om mezelf gaat niet zoveel. Wanneer ik iets voor ogen heb ga ik er niet 100% voor, maar wel 200%. Wanneer het dan niet gaat zoals ik wil dat het gaat, komen er onzekerheden naar boven en juist daar zit ik nu niet op te wachten.

Maar goed, ik ga door! Net zoals met planken is het ook een kwestie van doorgaan en doorzetten, hoe moeilijk en zwaar het af en toe ook is!

Maartje wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Maartje ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden