Mastertrainer Eric aan het woord over Zuleyha

Na regen komt zonneschijn… De afgelopen week heb ik moeilijke momenten gehad.

Op zondag hebben we de verjaardagen van mijn oudste (zoon, 5 jaar geworden) en mijn jongste (dochter, 2 jaar geworden) gevierd, waardoor ik op die dag al niet heb kunnen sporten. Door alle impulsen, kon dochterlief heel die nacht niet slapen en zijn we dus samen bijna heel de nacht wakker geweest. En dat terwijl ik maandag gewoon moest werken. Net of dat niet genoeg was, moest ik daarna ook nog eens naar de training! Robbin (de trainer) zag eigenlijk al vrij snel dat het niet echt goed met mij ging. Toch heb ik het zo lang mogelijk volgehouden, totdat Robbin op een gegeven moment zei dat ik maar beter kon stoppen. Dus zo’n 10 minuten voor de eindtijd ben ik gestopt met trainen en naar huis gegaan. Eenmaal thuis ben ik na het douchen direct in slaap gevallen. Gelukkig ook maar, want de volgende dag moest ik ook gewoon weer werken. Na het werk kon ik gelukkig die avond rustig aan doen; dat had ik wel nodig. De dag daarop moest ik na het werken ook weer trainen. Dat ging gelukkig wel weer veel beter.

Gelukkig kan ik ook zeggen dat ik nu al merk dat mijn conditie langzaam maar zeker beter wordt! Tijdens de trainingen merk ik dat ik het makkelijker volhoud, maar ook op de dagen dat ik niet hoef te trainen voel ik mij fitter dan voorheen. Van mijn personal trainer (Eric), heb ik een loopschema gekregen. Om het hardlopen op te bouwen, moet ik iedere week één dag volgens dat schema gaan lopen. Zo hoop ik mijn conditie verder op te bouwen.

Gezond eten valt niet mee

Eten blijft voor mij een lastig dingetje. Samen met Eric zagen wij in de app dat ik structureel te vet eet en structureel te weinig eiwitten. Ik vind het moeilijk om mijn eetpatroon aan te passen omdat ik heel veel dingen niet lust ofwel niet durf te proberen. Ook is het zo dat ik gewoon simpelweg niet weet waar ik moet beginnen. Niet echt creatief zullen we maar zeggen.
Wat ik sowieso al doe is minimaal 1,5 liter water per dag drinken en sowieso géén frisdrank meer. Van bruinbrood ben ik overgestapt naar volkorenbrood, wat wel erg wennen is moet ik toegeven. Maar ook probeer ik zo vaak mogelijk salades te eten en minder vaak chips of chocolade uit de kast te pakken. Daarnaast heb ik voor het eerst in mijn leven magere kwark op. En tot mijn vreugde vind ik het in combinatie met zoet fruit nog lekker ook!

Een goed begin gemaakt

Nu ben ik ongeveer 2 weken bezig met de afvalrace een paar weekjes daarvoor was ik al een beetje bezig met afvallen. Met trots kan ik dan ook melden dat ik nu in totaal 3,5 kg ben afgevallen. Een goed begin voor mij.
Nu ruim 2 weken verder, merk ik dat de afvalrace voor mij toch veel meer betekent dan ik op voorhand dacht. Wat ben ik blij dat ik toch nog mag deelnemen aan dit mooie programma. Het idee dat ik móet gaan trainen, dat dit wordt bijgehouden, dat ik gecoacht word, dat ik ondersteuning krijg en ook nog hulp met mijn voedingspatroon, heeft me ook een enorme boost gegeven om ervoor te gaan. Dankzij mijn trainers heb ik ook steeds meer vertrouwen in mijn eigen kunnen. Hier ben ik hen erg dankbaar voor.

Bijgevoegd aan mijn blog van deze week zit bovenin een vlog van mijn personal trainer, Eric de Jong, waarin hij zich voorstelt en kort vertelt over mijn deelname aan de afvalrace. Vorige week had ik een afspraak met Daniel van Breda Nieuws. Samen gingen we naar een winkel aan de Haagdijk. De eigenaar (Berry Snoeren), sponsort dit programma en van hem kreeg ik een paar mooie sportschoenen waar ik erg blij mee ben! Tijdens de trainingen draag ik ze dan ook met veel plezier!

Zuleyha wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Zuleyha ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden