“Waanzinnig dat mensen voor zichzelf durven te kiezen en het gevecht met zichzelf en de kilo’s aan durven te gaan.

Foto:

Mijn naam is Robbin en ik ben 29 jaar. Ik ben werkzaam als Mastertrainer voor Enforce en hier vind ik het waanzinnig om te zien dat mensen voor zichzelf durven te kiezen en het gevecht met zichzelf en de kilo’s aan durven te gaan.

Mensen die brutaal eerlijk naar zichzelf durven te kijken, zich daar mee durven te confronteren en daar vervolgens naar durven te handelen. Ongeacht wat daar bij komt kijken en wat dit allemaal teweeg brengt. Om dit te mogen begeleiden en een onderdeel van hun proces te mogen zijn is fantastisch om te doen.
Na het afronden van mijn sportopleiding heb ik verschillenden takken gezien van de gezondheidszorg; hier heb ik jongeren/ volwassen begeleid met verschillende complexe problematieken. Hierbij kun je denken aan verslaving, extreem gedrag, psychische of cognitieve problemen. Helaas kwam na enkele jaren mijn passie voor sport steeds verder op de achtergrond te staan en dat moest vorig jaar echt veranderen. Toen kwam Enforce voorbij en kan ik het sporten en mensen bewust laten worden van zichzelf combineren, waar ik nu veel energie en voldoening uit weet te halen.

Kandidaat Maartje
Aan het begin van het traject leek Maartje toch niet helemaal overtuigd te zijn om wel te gaan starten en oogde onzeker en twijfelend om er daadwerkelijk voor te gaan. Al vrij snel wist ze de knop om te zetten en wist te schakelen qua mindset. Vanaf het moment dat zij eenmaal het doel duidelijk voor ogen had was er volle overtuiging en maximale inzet aanwezig.
Na enkele weken was er zelfs te veel focus aanwezig, hierdoor ontstond er een fysieke het en mentale uitputting wat haar lijf in een overlevingsstand bracht en het resultaat in kilo’s uitbleef. Hierdoor heb ik Maartje mogen afremmen en was het tijd voor de door haar onderschatte rust en herstel. Maartje laat bij alles wat ze doet een volle 100% inzet zien en wilt alles en iedereen helpen. Een ontzettend sterke mooie eigenschap echter door deze sterke drive vergeet ze zichzelf een beetje. Nu is De Afvalrace voor haar de tijd om echt voor zichzelf te gaan, zodat zij er uiteindelijk meer en beter voor andere kan zijn.

Toppers
Naast Maartje begeleid ik ook kandidaat Aldo uit Drimmelen en ik bof dat ik deze twee toppers mag begeleiden! Buiten dat er ontzettend hard wordt gewerkt is het hier en daar ook ongemakkelijk en confronterend. Echter wordt er ook veel en hard gelachen en halen deze mensen er alles uit wat er in zit. Na 1.5 maand zijn beiden al door z’n transformatie gegaan dat ik niet kan wachten op het einde van de afvalrace om dan te zien hoe ver ze zijn gekomen en waar ze op dat moment zullen staan.

Maartje wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Maartje ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden