Afvalrace blog Maartje: De weken vliegen voorbij

Foto:

Zes weken zijn er alweer voorbij en wat gaat de tijd toch snel! De sportmomenten zijn al helemaal een onderdeel van mijn week geworden. Voorheen was er op de dag van het sporten altijd een twijfelmoment of ik wel of niet zou gaan.

Nu gaat dat niet eens meer door mijn gedachten, de momenten horen gewoon bij de week net zoals werken en mijn studiedagen.

Eetmomenten
Wanneer ik een dag thuis ben kan ik me erg goed houden aan mijn voedingsschema, maar ik merk dat er toch veel momenten in de week zijn dat ik tijdens een eetmoment niet thuis ben. Ik eet dan bijvoorbeeld bij een ander, op mijn werk of ik ga uit eten. Elke keer tijdens deze maaltijden moet je er bewust over nadenken wat je gaat eten en hoeveel. Thuis is het makkelijk om af te wegen maar die weegschaal neem ik natuurlijk niet overal mee naartoe.
Gelukkig wil mijn omgeving ook graag met mij meedenken. Zo hadden we laatste een high-tea gepland staan met de meiden van de familie. Maar in plaats van de high-tea hadden we een sportieve middag in het Klimbos in Bergen op Zoom gepland. Raften en parcours beklimmen hoog in de bomen met tussendoor een zelfgemaakte gezonde lunch.

Banaan/ chocolade/ noten taart
Dit recept wil ik echt met jullie delen! Het is een recept dat ik online gevonden heb en echt een aanrader is. Afgelopen zaterdag had ik een avondje met vrienden gepland staan en heb ik deze heerlijke taart gemaakt.

Wat heb je hiervoor nodig:
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 1 tl vanille extract
– 150 gram amandelmeel
– 100 gram maïsmeel (of bloem)
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl baking soda
– 75 gram pure chocolade
– 75 gram gemende noten, ongezouten
– snufje zout
– extra noten en chocolade ter decoratie

Hoe maak je het:

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, samen met het vanille extract.
  • Voeg het amandelmeel, maïsmeel pakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit er doorheen tot het helemaal is opgenomen.
  • Spatel de chocolade en (gehakte) noten door het beslag.
  • Verdeel het beslag in een ingevet taartvorm.
  • Bak de taart in 50 minuten op 180 graden gaar.

Maartje wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Maartje ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

Cookieinstellingen