Er is weer een afvalrace week voorbij voor Maartje

Foto:

De knop ga ik weer omzetten, ik ga me weer focussen. Dit keer niet vanaf maandag (wat ik in het verleden altijd deed) maar vanaf vandaag! Na het trainen heb ik uitgebreid boodschappen gedaan, zodat ik voor de aankomende week genoeg gezond eten in huis heb.

Door de weegschaal kreeg ik wel een besefmoment, want wat val je toch snel in je oude patroon… ‘Toch weer dat wijntje, een handje pepernoten en een stukje stokbrood met smeersels’. Ik moet me blijven focussen en niet ingaan in alle lekkere verleidingen tijdens een borrel of een etentje. Tuurlijk kan ik wel eens een keer iets lekkers nemen, maar dan moet ik daar een bewuste keuze in maken.
Ook merk ik dat ik door drukte van het werk, mijn studie en het dagelijkse leven de voedings-app soms niet invul. Ook dit moet ik weer consequent gaan invullen, want alleen dan zie ik precies wat ik eet en hoeveel ik aan calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten binnen krijg.

Medesporters
Zoals ik in mijn vorige blogs al aangaf kijk ik elke week uit naar de trainingen. Naast dat ik het erg leuk vind om te sporten, is dit natuurlijk ook mede door de andere sporters. We kletsen en lachen wat af, maar hard bikkelen kunnen we zeker! Het is fijn dat we in hetzelfde schuitje zitten en we een gezamenlijk doel hebben: ‘fitter en sterker worden en de strijd aangaan tegen de kilo’s’. Dit doen we allemaal met vallen en opstaan en we proberen elkaar hier zoveel mogelijk in te steunen en te motiveren.

Elke vrijdagochtend train ik samen met Aldo, ook een kandidaat van de Afvalrace. Doordat we elke week samen trainen, leren wij elkaar ook steeds beter kennen en proberen we elkaar zo goed mogelijk te motiveren. Tijdens de laatste training hebben we weer eens gebokst, heerlijk om te kunnen doen! Nadat we eerst flink tegen Robbin hebben mogen uithalen waren we daarna bij elkaar aan de beurt. Zwaar maar onwijs leuk!

Maartje wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Maartje ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden