Een leuke verrassing tijdens een zware periode

Foto: Z Ekiz

Op dit moment zit ik in een erg zware periode. Mijn jongste dochtertje van net twee jaar, zit midden in een fase dat ze elke nacht minstens 5 keer wakker wordt. Net of dat niet genoeg is, heeft ze er iedere keer weer veel moeite mee om weer in slaap te komen.

Dus wekenlang heb ik geen nachtrust en overdag gaat het leven met mijn drie jonge kinderen, werken en sporten ook gewoon door. Wel merk ik dat alles eronder leidt.
Sporten
De eerste week dat het begon, voelde ik me al erg moe door de slapeloze nachten. Toch ben ik die maandag gaan sporten. Het was erg zwaar en ook mijn trainer zag dat het voor mij beter was dat ik op tijd zou stoppen. Die dag ben ik dus 10 minuten eerder gestopt met de training en doodmoe naar huis gereden. De training van woensdag heb ik wel goed mee kunnen doen, omdat ik die middag nog even een uurtje kon slapen. Zelf heb ik die week niet meer kunnen hardlopen of zwemmen. Daar had ik simpelweg geen energie voor.
Sinds het begin van de afvalrace heb ik ervaren dat sporten mij veel energie geeft. De dag nadat ik sportte, wilde ik graag weer sporten en vond het moeilijk om stil te zitten. In deze periode is dat anders. Ik ben al moe, maar ga toch sporten. Dat wordt me op sommige dagen teveel en rijd na het sporten slaperig naar huis. Ook de volgende dag heb ik geen energie en blijf ik liever op de bank zitten. Eén keer heb ik de training zelfs overgeslagen omdat ik na het werk doodmoe op bed lag en mijn ogen bijna niet meer open kreeg.
Nu de laatste paar dagen, merk ik dat mijn dochtertje steeds minder vaak wakker begint te worden. Helemaal doorslapen zit er `s nachts nog niet in, maar dat is niet erg. Ik heb nu gelukkig weer energie om te sporten en er ook weer steeds meer zin in!
Eten
Al sinds mijn 1e bevalling, heb ik overdag veel meer trek in chips, chocolade en andere ongezonde snacks, als ik geen goede nachtrust heb gehad. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat ik zoveel ben aangekomen. Nu ik dus weer midden in zo een periode zit, dat ik in de nachten niet kan doorslapen (en soms hooguit met in totaal 4 uurtjes slaap de dag door moet komen), heb ik weer zo’n onbedwingbare trek. Tsja, ik moet toch ergens de energie vandaan halen?! Dan maar weer chips en chocolade eten. Jammer genoeg is het weer mis gegaan. Tot afgelopen woensdag. Na de training heb ik het hierover gehad met de trainer. Zij gaf aan dat dit helemaal niet gek is dat ik op zo een manier naar extra energie op zoek ga. Maar wel dat ik het dan bij de verkeerde dingen zoek. Dankzij haar tips, gaat het met eten ook weer een stuk beter! In plaats van alle soorten chocola die ik graag eet, pak ik nu pure chocolade van 75% waarvan ik dus écht niet had verwacht dat ik het zou lusten, wel dus. Ook heb ik bijvoorbeeld kwark met een smaakje in huis gehaald als gezonder alternatief op mijn snacks. Ook dat bevalt gelukkig goed.
Gewicht
Natuurlijk is het doel dat mijn gewicht omlaag gaat, maar onder deze omstandigheden zou ik allang blij zijn als mijn gewicht gelijk zou blijven. Helaas is dat niet gebeurd en ben ik aangekomen. Ten opzichte van 2 weken eerder, was ik afgelopen woensdag 700 gram zwaarder. Hier voelde ik me erg rot bij, maar ook machteloos. Meer sporten gaat gewoon niet, omdat ik daar simpelweg geen energie voor heb. Van de ongezonde snacks afblijven ook niet, omdat het zo’n onbedwingbare trek is, maar ook écht gewoon de behoefte aan energie na zoveel slapeloze nachten.

Maar gelukkig hebben de tips van mijn trainster afgelopen woensdag meteen goed geholpen en is die 700 gram er al weer vanaf! Nu hoop ik dat ik de nachten snel weer door kan slapen, zodat ik weer in volle vaart door kan gaan met de afvalrace!

Verrassing bij Naron
Op zaterdag 10 november wilde ik de stad in om te gaan shoppen voor o.a. een sport-bh, want ik merkte dat ik echt wel een goede sport-bh nodig had. Maar eerst even naar de Vlaszak in Breda. Daar moesten we verzamelen met twee andere afvalrace kandidaten voor een verrassing. Samen met mijn mede afvalracers en een begeleidster, liepen we naar Naron. Wat denk je? De verrassing was dus een sport-bh! Hoe tof is dat!? We hebben dus gewoon een supermooie en goede sport-bh gekregen van Naron underwear. Voor mij dus een extra gave surprise omdat ik diezelfde middag er anders zelf één had willen kopen!

Zuleyha wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Zuleyha ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

Cookieinstellingen