Moeite om afwisseling te zoeken in gezond eten

Foto: Z. Ekiz

Deze week kreeg ik een telefoontje van Beau en kreeg te horen dat zij mijn nieuwe pt’er wordt. Super leuk, daar heb ik erg veel zin in. Ondanks dat ik haar nog maar twee keer heb gezien, weet ik van haar dat zij heel goed weet waar zij het over heeft.

Prettig om met haar in gesprek te gaan. Ook zijn de trainingen met haar leuk. Er wordt hard getraind maar er is zeker een leuk sfeertje.

Voordat ik aan de afvalrace begon, woog ik 72 kg. Helemaal blij was ik toen ik op de weegschaal 68 kg zag staan. Inmiddels weeg ik al enkele weken rond de 68 kg. Het is erg frustrerend om niet verder af te vallen. Een pluspunt is natuurlijk wel dat die kilo’s er niet terug aankomen.
Zoals ik in mijn vorige blog schreef, heb ik vandaag de dag nog steeds geen nachtrust. Geen slaap (of in ieder geval niet genoeg slaap) betekent ook niet afvallen. Waarom dan nog sporten? Waarom dan nog letten op mijn eetgewoonten? Ik val toch niet af! Dat is wat mijn gevoel zegt.
Anderzijds weet ik natuurlijk ook wel dat ik dit niet alleen maar doe om af te vallen. Met sporten is mijn doel naast het afvallen ook natuurlijk om mijn conditie te verbeteren en uiteraard wil ik ‘gewoon’ een gezonder leventje dan voorheen. Toch blijft het moeilijk. Mijn verstand en gevoel spreken elkaar zo erg tegen dat het regelmatig gebeurt dat mijn gevoel wint. Daar moet ik de komende tijd echt aan werken. Wellicht dat dit makkelijker zal worden nu de drukke periode op mijn werk achter de rug is.

Aan de smoothies?

Ik dacht ruim een week lang goed bezig te zijn door iedere dag te ontbijten met een magere kwark, verschillende soorten pitjes/zaden en iedere dag een ander soort fruit erin. Maar al snel merkte ik dat  ik er genoeg van begon te krijgen en afwisseling nodig had. Voor mij, als slechte eter sinds mijn jonge jaren, is het heel moeilijk om afwisseling te zoeken in gezond eten. Dus ben ik automatisch weer gaan ontbijten met een boterhammetje met hagelslag of nutella. Nu heb ik als tip gekregen om smoothies te proberen. Dit is een volgende stap waarmee ik aan de slag ga.

Bankhangen is zo makkelijk. Dat maakt het voor mij erg moeilijk om in een drukke periode toch te gaan sporten. Sowieso liep ik er tegenaan dat het sporten op de maandagavonden erg zwaar was. Dat komt waarschijnlijk omdat ik sowieso iedere ochtend dankzij mijn drie lieve kinderen tussen 05.00 uur en 06.00 uur wakker word. Daarna kleed ik hen aan en na het eten gaan we richting de kinderopvang. Dan ga ik werken en rond 17.00 uur haal ik de kinderen op. Dan is het nog snel even eten, de kinderen douchen en het hele avondritueel wat daarbij hoort en daarna gaan zij slapen rond 19.00 uur. Na zo een dag, maar vooral als ik die nacht ervoor ook nog eens niet heb geslapen, ben ik gewoon uitgeteld. Dus dan nog gaan sporten, is voor mij geen optie meer. Datzelfde geldt voor de dinsdag. Dus nu train ik sowieso iedere woensdag en met Beau kijken we wat een andere optie is voor een tweede trainmoment.

Zuleyha wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Zuleyha ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

Cookieinstellingen