Extra motivatie om van de zoete tussendoortjes af te blijven

Foto: Ekiz

Net op een moment dat ik het gevoel begon te krijgen dat het gewoon niet meer opschiet en dat ik niets meer afval, hoorde ik van mijn moeder dat zij ziet dat ik afgevallen ben. Zelfs met jas aan!

Ik ben zo blij dat mijn moeder dat ziet. Daardoor heb ik weer motivatie gekregen om door te gaan. Nu loop ik standaard iedere dag dat ik geen training heb, minimaal een half uur buiten. Zelfs als het regent. Gewoon, om maar in beweging te blijven. Ook begin ik de weegschaal weer een beetje aardig te vinden. Toen ik mijn vorige blog schreef, had ik het er over dat mijn gewicht rond de 68 kg bleef hangen. Dat was meestal tussen de 68,1 en 68,6 kg. Deze week heb ik de 67,6 kg op de weegschaal gezien! Ook dat geeft mij extra motivatie om van de zoete tussendoortjes af te blijven.

Nu ik na een drukke periode weer volop bezig ben met trainingen, voel ik me gelukkig weer wat fitter. Hoe heerlijk het bankhangen ook is, vind ik het ook heel fijn om na een training thuis te komen en de volgende dag weer het gevoel te hebben om in beweging te blijven. Vorige week had ik wel weer wat spierpijn na de training, maar dat was ook vrij snel weer weg. Nu denk ik steeds van ‘laat maar komen’ en ‘kom maar op met de trainingen’. Ik kan meer dan in het begin, ik wil meer dan in het begin. Deze tweede fase van de afvalrace wil ik er ook écht voor zorgen dat ik toch echt richting de 64 kg ga.

Met de trainingen en bewegingen naast de trainingen gaat het wel goed zo, heb ik het idee. Alleen mijn voeding is en blijft echt nog wel een dingetje. Zo een gewenning om zoet en vet te eten, dat ik er iedere dag weer moeite mee heb om ‘gezond’ te eten. Sowieso vind ik het al moeilijk om koekjes, chips, chocolaatjes te laten staan. Dat houdt me iedere dag weer bezig. Daar komt het ontbijt, lunch en diner ook bij. Wat nu al wel is veranderd in mijn eetpatroon, is dat ik in plaats van bruinbrood nu standaard volkorenproducten (volkoren crackers of volkorenbrood) eet. Ook pak ik nu standaard (mede dankzij Beau) geen Nutella of hagelslag meer. De laatste keer dat ik de neiging had om hagelslag uit de kast te pakken, had ik `m net in mijn handen toen Beau mij appte of ik al ontbeten had. Oeps! dacht ik en legde hagelslag weg. In plaats daarvan pakte ik maar een plakje kaas met tomaatjes. En sindsdien heb ik geen hagelslag of Nutella meer aangeraakt. Daarnaast eet ik nu vaker ongebrande noten, eieren, tomaten, komkommers en worteltjes. Deze week ga ik verschillende smoothies proberen en mezelf dwingen om zoveel mogelijk binnen te krijgen, ook als ik het niet lekker vind. Ook dat komt door Beau, want ik moest van haar laten weten of ik minimaal de helft van mijn smoothie op kreeg. Nog voordat ik haar daarover appte, vroeg zij aan mij of het was gelukt. Dat helpt mij heel goed om verder te komen. Ik ben heel erg blij met Beau als trainer!

Zuleyha wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Zuleyha ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

 

Reacties

Cookieinstellingen