Ziek tijdens de kerstvakantie

Foto:

De blog van deze week wil ik beginnen met mijn nieuwjaarswensen. Allereerst wil ik eenieder die mijn blog leest, een gelukkig nieuwjaar wensen. Dat dit jaar iedereen veel geluk en gezondheid mag brengen en dat alle wensen mogen uitkomen.

Voor mijzelf wens ik daarnaast een gezond eetpatroon toe alhoewel dat meer een voornemen is dan een wens, want ik heb het grotendeels zelf in de hand. Jeetje, wat valt het me nog steeds tegen om gezond te blijven eten. Wat ik nu in ieder geval al verder ben, is dat ik bijna geen brood meer eet met het ontbijt. Regelmatig eet ik kwark met gezonde zaden/pitten en verschillende soorten fruit erin. Veel vaker een eitje en haast geen hagelslag of Nutella meer! Dus ja, ik ben zeker goed op weg. Maar nee, ik ben er nog lang niet! Want nog steeds eet/lust ik veel te weinig groentesoorten. Maar goed, langzaam maar zeker kom ik er wel. Daar heb ik alle vertrouwen in. Ik blijf immers met enige regelmaat nieuwe dingen proberen. Al lust ik iets in het begin niet, wil ik blijven doorzetten. Als het na een keertje of 3 nog niet lukt, dan weet ik dat ik het niet meer hoef te proberen, maar dan heb ik wel mijn best gedaan.

De afgelopen twee weken heb ik kerstvakantie gehad. In deze twee weken ben ik best veel ziek geweest waardoor ik bijna niet heb kunnen sporten. Wel ben ik op de dagen dat ik me goed voelde, buiten flink gaan wandelen. Dus helemaal stilzitten heb ik gelukkig ook niet gedaan. Maar dat ik niet heb gesport, heeft er wel voor gezorgd dat ik na mijn eerste training in het nieuwe jaar erg veel spierpijn heb gekregen in mijn bovenbenen. Zo erg, dat ik er 4 dagen later nog last van heb. Als ik loop, heb ik het gevoel dat mijn benen niet goed mee willen bewegen en dat het er knullig uit ziet.
Nu ik weer twee trainingen heb gehad en zelf ook een keer ben gaan zwemmen, hoop ik dat dit een goede start van het jaar is geweest zodat ik met een redelijk ‘simpele’ training geen spierpijn meer hoef te krijgen.

Zuleyha wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Zuleyha ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden