Gestart om dagelijks 10.000 stappen te zetten

Foto:

De Afvalrace in combinatie met het dagelijks leven is goed te doen maar zeker wel druk. Ik werk in onregelmatige diensten in Capelle aan den Ijssel. Daarnaast volg ik de HBO studie ‘Social Work’, dit doe ik deeltijd dus ik heb 1 dag in de week les en daarnaast veel thuisstudie.

De 3 a 4 sportmomenten in de week staan redelijk vast dus dat is heel prettig. Mocht dat toch niet uitkomen vanwege bijvoorbeeld werk, kan ik het goed verplaatsen naar een ander moment. De combinatie van werken, studie en sporten is veel en druk, maar wanneer ik het goed plan is het goed te doen!

Maar ook de voeding is soms lastig te combineren, want het vergt veel tijd aan voorbereiding. Wanneer ik thuis ben, naar school ga of aan het werk ben kan ik mij goed houden aan mijn voedingsschema. Maar juist wanneer ik uit eten ga, een dagje weg ga of bij iemand anders ga eten wordt het soms lastig omdat ik dan moet afwijken.

Natuurlijk kan je altijd voor de gezonde keuzes kiezen in plaats van de ongezonde keuzes. En daarnaast het allerbelangrijkste: ‘mijn sociale omgeving vind ik heel belangrijk dus daarvoor moet ik niet thuis blijven, ik moet alleen bewuste keuzes maken’.

10.000 stappen
Naast de trainingen ben ik sinds vorige week begonnen om elke dag minimaal 10.000 stappen te zetten. Waarom ik dat doe? Op deze manier kom ik elke dag even lekker buiten en ben ik elke dag eventjes bezig met beweging. Voorheen deed ik op de niet-trainingsdagen niks en was ik me niet bewust van mijn beweging. Nu zorg ik ervoor dat ik elke dag sowieso eventjes met beweging bezig ben.

Bootcamp voor vrienden en familie
Gister was het zover, de bootcamp voor vrienden en familie! De ochtend startte vroeg en koud maar het was droog met een heerlijk zonnetje. De eerste afmelding wegens aanstelleritis kwam al binnen (maar hij was er uiteindelijk wel) en we verzamelden ons bij de Decatlon in Breda.

‘Team Maartje’ maakte zich klaar om zich te zetten tijdens de bootcamp. Deze was verdeeld in verschillende work-outs die gegeven werden door de trainers van Enforce.

Het was een ontzettend leuke ochtend die erg goed georganiseerd was en daarnaast was het leuk om alle medekandidaten weer eens te zien. Wat heb ik ervan genoten om samen te sporten met iedereen die met mij meedeed, die de moeite nam om te komen en die ik heb kunnen laten zien hoe mijn trainingen eruit zien. Dank jullie wel dat jullie er waren toppers, jullie hebben het goed gedaan!

Maartje wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Maartje ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden