Doel 10 kilometer hardlopen gehaald!

Foto:

De blog wil ik beginnen met een doel dat ik afgelopen dinsdag behaald heb. Mijn doel was om voor het einde van De Afvalrace 10 kilometer te kunnen hardlopen en afgelopen dinsdag is dat gelukt!

Tijdens de hardlooptraining zouden we een afstand van 8,5 kilometer lopen maar uiteindelijk werd het wat meer. Tijdens de training hebben we besloten, dat als je door wilt lopen naar de 10 kilometer je die extra meters kan maken. Dus met een aantal anderen zijn we ervoor gegaan en is het ons gelukt!

Tijdens het lopen ging het me goed af maar de dag erna had ik toch veel last van spierpijn. Vanaf nu zal ik wekelijks gaan trainen naar de 10 kilometer waardoor ik eind maart ‘met gemak’ de 10 kilometer zal kunnen lopen. Maar wat is dat een fijn gevoel dat ik het sowieso een keer gelopen heb, en daar gaan nog meer keren bij komen!

Fase 3
Fase 3 is deze week van start gegaan en dat betekent dat we in de laatste periode van de Afvalrace zitten. De laatste periode voordat we vrijdag 5 april op het podium staan tijdens de grote finale!

Tijdens deze periode zal ik doorgaan zoals ik de 1en de 2periode ook gedaan heb. Tuurlijk is er wel een groot verschil met de eerste periode. Ik weet nu beter wat ik wel en niet kan eten en kan daar een goede balans in vinden. Daarnaast zijn de trainingen zwaarder en uitdagender, de gewichten worden zwaarder en het aantal herhalingen wordt omhoog gegooid. We zetten alles in voor eengoed resultaat!
Resultaten
Wat is het fijn om goede resultaten te zien van het harde werken, daar ben ik toch wel heel erg trots op! Inmiddels ben ik vanaf augustus 9,5 kilo afgevallen. Vanaf de start van de Afvalrace ben ik 6,7 kilo afgevallen maar daarvoor was ik al begonnen met sporten. Ook mijn vetpercentage is flink gedaald, van 37% naar 31,8%. Dat gaat dus de gezonde kant op!

Ook de laatste periode gaan we knallen en op naar meer goede resultaten voor de grote finale!

Maartje wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Maartje ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden