“Wow respect hoor Maartje, hoe je met de Afvalrace bezig bent!”

Foto:

Deze week zal ik niet aan het woord zijn maar mijn lieve omgeving. Mijn goede vriendin Jane, moeder en broertje hebben iets geschreven. Dankjewel voor jullie lieve en mooie woorden!

Van Jane
Ik kreeg de vraag om iets voor de blog te schrijven van Maartje. Het hele reilen en zeilen hebben we de afgelopen maanden al veel besproken. Laat ik bij deze dan zorgen dat het zwart op wit komt te staan. Ik hoop dat Maartje dit leest als een blog voor haar en niet van haar. Dat het zoals zij met haar blogs en vlogs een inspiratie voor andere kan zijn, dit er een voor haar zelf is.

Maartje
Een vriendin die luistert, lief is, gezellig is, klaar staat voor iedereen, zichzelf aan de kant zet en vooral niet wil opvallen. Gelukkig heeft ook die Maartje nu sinds de start van ‘de Afvalrace’ wel voor zichzelf gekozen en valt het op. Vloggen, bloggen all-in. Al vaak heb ik, en anderen, gezegd hoe goed ze bezig is. Maartje is daar wel een beetje koppig in, en streng en hard voor haarzelf. Ook dat is Maartje!

Kijk wat je al bereikt hebt! Hoeveel fitter, sterker en voldaan je je voelt met het ritme wat je nu te pakken hebt. De ene week is de andere niet maar je mag trots zijn op jezelf. Je werkt er hard voor, niet alleen bij ‘Enforce’ maar overal. Dat maakt het ook dat je niet alleen op fysiek en gezondheidsvlak groeit (en op sommige plekken juist niet groeit dan J) maar ook als mens, in je werk en school.
Luister, ben lief, gezellig naar jezelf en sta klaar voor jezelf. Net zoals je dat voor mij en andere fijne mensen om je heen doet.

Van mijn moeder
Wow respect hoor Maartje hoe je met de Afvalrace bezig bent!
Zal ik wel of niet mee gaan doen was ooit je twijfel. Je had het al zo druk. Na jaren gewerkt te hebben was je begonnen aan een HBO studie en daarnaast nog werken en stage lopen. Stage lopen in het Babyhuis waar je met heel je hart voor gaat. Daar hebben ze een goeie aan je. En dan ook nog twijfelen om je voor de Afvalrace in te schrijven. Als dat maar gaat lukken dacht ik, waar ga je die tijd vandaan halen.

Nu vijf maanden verder doe je t “gewoon”. Nou ja gewoon. Je moet er keihard voor werken maar t lukt je allemaal. Soms met vallen en opstaan maar dat maakt je juist zo mooi. Na t vallen sta je weer op en ga je weer verder. Ik zie een ander Maartje terug. Je loopt, rent en vliegt me nu voorbij en je bent er standvastig in. Heel je mindset is veranderd. En wat er ook veranderd is, is je uiterlijk. Je straalt en bent mooi!!! Leuk om naar je te kijken hoe je in je nieuwe jurkje voor je spiegel staat en hoe je je oude broek past die nu te wijd zit. Love you❤ Trots op je!

Van Bas 
Wanneer ik met Maartje ben, is het altijd gezellig. Als broer en zus hebben we een erg sterke band. Pas op een latere leeftijd, wanneer ik keek naar andere broers en zussen om me heen, zag ik dat dat we zo’n mooie band hebben. Bepaalde gebeurtenissen in het leven zijn hier verantwoordelijk voor geweest en daar ben ik achteraf erg blij mee.

Februari ‘17
Als ik twee jaar terugkijk in de tijd met betrekking tot Maartje, zie ik grote verschillen in haar leven toen en nu. Maartje was al een tijdje aan het werk, waar ze het ook naar haar zin had. Een lekker plekje in Breda en een leuke baan en hier en daar wat leuke dingen doen, maar sporten bleef uit. Zelf ben ik ook niet superfit, maar ik probeerde Maartje af en toe wel te motiveren om te sporten.

Met goede zin en enthousiasme was ze ook begonnen met sporten bij Enforce. Ook toen ging ik uiteraard mee met de Family and Friends bootcamp, hartstikke leuk. Maartje had toen als doel om af te vallen en boekte wel wat resultaat. Maar de echte mentale switch om gezonder en fitter te worden was eigenlijk ook niet echt aanwezig. Ik had het idee dat Maartje wellicht in een soort sleur zat waarbij sporten ook niet iets was dat ze echt leuk vond om te doen. Uit eigen ervaring weet ik dan ook dat het erg moeilijk is om je er dan toe te zetten. Ik had ergens een beetje het idee dat Maartje meer uit het leven kon halen. Niet alleen wat betreft sporten konden er ‘stappen’ worden gezet, maar ook careerwise.

Maartje had op dit moment niet het idee dat ze in staat was om een HBO-opleiding af te kunnen ronden, maar ik wist dat ze het wel kon. Maartje heeft dan ook vaak genoeg van me gehoord dat ze het gewoon moest doen. Als je het niet probeert, dan kom je er nooit achter. Ik ging in die tijd op stage naar het buitenland en ik wist stiekem dat Maartje me iets meer ging missen dan andersom.

Uiteraard heeft iedereen zo zijn eigen onzekerheden, maar Maartje dacht dat ze nooit veel zou kunnen afvallen, sporten niet leuk zou vinden, geen HBO-opleiding kon afronden en geen geluk zou hebben in de liefde. Tegen de tijd dat ik op stage ging, hoopte ik dat ik samen met andere lieve mensen om Maartje heen, een soort zaadje had gepland om lekker te gaan sporten en meer te gaan durven doen, zoals die HBO-opleiding.

Februari ’19
Er zijn een hoop dingen veranderd in het leven van Maartje waar ik erg trots op ben. De Propedeuse is binnen en ik heb het idee dat de HBO-opleiding haar makkelijker afgaat dan ik had verwacht. Met ontzettend veel enthousiasme is ze ook begonnen bij Het Babyhuis als vrijwilliger. Met de diepste respect, vind ik het indrukwekkend hoe ze dit doet. Inmiddels heeft ze haar oude baan opgezegd, zodat ze zich kon focussen op Het Babyhuis en haar opleiding. Maar hier bleef het niet bij.

Na wat wikken en wegen heeft Maartje opnieuw besloten om deel te nemen aan De Afvalrace. Maartje wist dat het zwaar zou worden maar was vastbesloten om toch die stap te zetten om af te gaan vallen. Misschien kwam het wel door mijn flauwe grapjes dat ze anders zou eindigen met drie katten (en ze haat katten), in plaats van de dingen waar ze over droomt in het leven. Afijn, de volgende stap vooruit is weer gezet.

Maartje werd verrast door het team van De Afvalrace met een telefoontje of ze even langs kon komen. Een uur later kwam Maartje weer thuis in haar nieuwe mooie appartementje in het centrum van Breda met het nieuws dat ze was uitkozen om 26 weken lang gevolgd te worden in dit traject, inclusief bloggen, vloggen en persoonlijke begeleiding en trainingen. Dat bloggen en vloggen vond ik echt helemaal niets voor Maartje, dat wist ze zelf ook, maar uiteraard zei ik dat ze niet bang moest zijn voor al die meningen van anderen en dat ze dat wel kon. En wat blijkt, ze is er goed in geworden! Maar uiteraard ging het om een ander doel.

Inmiddels is Maartje omgeslagen tot een sportieve vrouw met een fitte lifestyle en ontzettend veel energie. De eerste weken waren pittig omdat de kilo’s er niet echt af wilden. Ik wist dat het een kwestie van tijd en doorzetten was en dat ze die kilo’s uiteindelijk wel kwijt zou raken. Afgelopen week vertelde ze dat ze 9,9 kilo is kwijtgeraakt sinds afgelopen zomer! Wauw. Vetten worden omgezet in spier en lichamelijk brengt dat dus nog veel meer veranderingen dan alleen die kilo’s. Door een nieuwe baan en ons drukke programma van ons beiden, hebben we elkaar al meer dan drie weken niet gezien. En dat is lang voor ons doen. Ik zie Maartje vandaag weer eens en ben benieuwd naar je tussentijdse resultaten. Ik ben ontzettend trots op je Maartje! Jij komt er wel. Dikke kus van je broertje

Maartje wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Maartje ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden