Doen, niet opgeven en doorgaan

Foto: Maartje Bouman

Mijn advies is ‘doen’! Wanneer je iets wilt doen of iets wilt bereiken moet je het gewoon gaan doen. Je kan allerlei excuses bedenken waarom je het niet zou doen en dat is vaak de makkelijkste weg. Maar de kunst is om niet voor de makkelijkste weg te kiezen en de stap te nemen. De stap voor een betere toekomst, op welk vlak dan ook.

Wanneer je de stap gemaakt hebt om te gaan starten zullen er ook moeilijke momenten komen, momenten dat je wilt stoppen en op wilt geven. Bedenk je dan wat je echt wilt. Je hebt tenslotte de stap al gemaakt om ermee te starten.
Besef je je dat het nu echt niet lukt, zet dan een stapje terug om er vervolgens weer 2 vooruit te gaan. Zoek een manier, een weg of een ritme dat bij jou past.

Wanneer je je weg gevonden hebt iets wat je wilt bereiken, zal je er een balans in moeten vinden. Een balans om het vol te blijven houden en wat passend is in je dagelijks leven.

Ook ik moet het regelmatig voor mezelf herhalen, ‘doorgaan en niet opgeven’. Het is voor mij ook niet mogelijk om elke dag door te gaan dus soms moet je een stapje terug zetten, maar wat ik vooral moet doen is er een balans in vinden.
Wat voor mij tijdens deze afvalrace heel erg geholpen heeft, is het hebben van een stok achter de deur. Tijdens de trainingen word ik gemotiveerd door mijn trainers en wordt er gestimuleerd om tot het uiterste te gaan. Ook op andere gebieden word ik door mijn omgeving gestimuleerd om door te gaan en vooral niet op te geven!

Maartje wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Maartje ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden