Op vakantie hoop ik mijn energie weer terug te vinden

Foto: Maartje Bouman

De finale komt steeds dichterbij, nog maar een paar weekjes! Dit betekent dat de druk die ik mezelf opleg ook steeds groter wordt, ik wil namelijk heel graag goed gepresteerd hebben. Natuurlijk weet ik dat ik al die maanden al ontzettend mijn best gedaan heb, maar toch wil ik een zo hoog mogelijk getal neerzetten op 5 april.

Naast deze druk heb ik ook de druk van school en andere dingen, deadlines komen eraan en daarnaast op allerlei andere gebieden goed willen presteren. Ik wist dat het veel was maar toch denk je dat je alles aankan. Tot afgelopen vrijdagavond… op een gegeven moment ging alles wat ik zag draaien, mijn beeld werd steeds vager en vager gevolgd door stekende hoofdpijn en misselijkheid. Bij de huisartsenpost aangekomen bleek het migraine te zijn, mijn eerste migraine aanval wat vaak voorkomt uit stress en spanningen.

De dagen die volgden heb ik alles afgezegd, ik heb vooral heel veel geslapen en ‘niks’ gedaan. Het is moeilijk om er aan toe te geven, maar ik moest wel, mijn lichaam had aangegeven dat het even genoeg was. Maar gelukkig heb ik ook iets om naar uit te kijken. Het staat al eventjes gepland maar van de week is het zover, ik ga de zon opzoeken in Tenerife. En eigenlijk, komt deze vakantie op het juiste moment:).

Doordat ik van de week zoveel rust gehouden heb, heb ik dus ook al bijna een week niet gesport. Dat vind ik lastig maar daar heb ik me ook maar eventjes bij neergelegd. Op vakantie hoop ik mijn energie weer terug te vinden en ga daar naast het chillen in het zonnetje ook lekker wandelen en het eiland bekijken.

Na de vakantie ga ik me voorbereiden op de finale, de grote dag. En o ja, wil jij erbij zijn op deze finale avond, 5 april? Schrijf je dan nu in via deze link.

Maartje wordt begeleid door Enforce Breda, je kunt Maartje ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden