Dappere supergemotiveerde Jill met de billen bloot

Hoi, Ik ben Jill Heestermans, een van de deelnemers van De Afvalrace Breda en omgeving. Het komende half jaar zal ik mijn ervaringen tijdens deze Afvalrace, zowel positief als negatief met jullie gaan delen.

Het moeilijkste aan dit alles is misschien wel deze allereerste blog. Jullie willen namelijk graag weten wie ik nu eigenlijk ben, waarom ik het zover heb laten komen en wat mijn redenen zijn dat ik deze strijd zo wil aangaan.
Ten aanzien van jullie moet ik dus “met de billen bloot” en dat vind ik best moeilijk. Het is namelijk niet dat ik zo uitgesproken ben over het noemen van mijn gewicht en de dingen hier omheen. In zelfspot ben ik echter weer wel heel goed!

101 redenen om af te vallen

Nou….hier gaan we dan…
Ik ben dus Jill Heestermans, 39 jaar, samenwonend in Ulvenhout met mijn (super) lieve vriend Bob en moeder van twee dochters, Mara (6) en Luna (4).
Dit gedeelte gaat nog wel :-).
Eigenlijk heb ik een heel leuk leven met heel veel lieve vrienden en familie om me heen. Ik hou van lekker eten en van een wijntje of biertje op een feestje. En feestjes hebben we regelmatig. De kilo’s zijn er in de loop van de jaren gewoon iedere keer “stiekem” bijgekomen. In al die jaren heb ik al vele diëten geprobeerd, maar dit hield ik nooit erg lang vol, gewoon omdat ik geen discipline heb. Vijf jaar geleden ben ik bijna vijftien kilo afgevallen met een “shake-dieet” onder begeleiding. Dat ging me best goed af, tot dat ik weer zwanger werd en de kilo’s er weer aanvlogen. Ik was voor mijn gevoel weer terug bij af en na de bevalling zaten er weer twintig kilo bij!
Nu ben ik er echt klaar mee! Mijn dochters vragen me waarom ik zo’n dikke buik heb, ik vind het verschrikkelijk om naar mezelf te kijken én ik sta daarom op geen een enkele vakantiefoto… (omdat ik dat zelf vermijd)
Het ergste vind ik eigenlijk nog wel dat ik geen leuke, mooie foto’s heb samen met mijn kinderen. Er zijn er wel hoor, maar dat zijn meestal selfies, waar ik maar voor de helft op sta (want dan gaat het nog wel). Ik zou heel graag trots op mezelf willen zijn, zodat ik weer met plezier, in een gezond en gelukkig lijf, op de foto kan staan.
Daarnaast zijn er nog 101 redenen waarom ik graag wil afvallen. Bijvoorbeeld een herenshirt moeten bestellen voor onze carnavalsvereniging, niet in de kleding passen bij de toneelvereniging, geen fatsoenlijke hardloop/sportkleding kunnen vinden (die ik nu toch echt best veel nodig heb), niet op de trampoline gaan met de meiden, etcetera, etcetera…

Pittig trainingsprogramma

Ik ben dus afgelopen week begonnen met een, vind ik, best wel pittig trainingsprogramma, waarin Eric de Jong van EDJ Sports Entertrainment mij begeleidt. Mijn doelstelling is een gezond BMI gewicht te hebben na deze 180 dagen. Ik zal zo’n 26 kilo moeten afvallen om op een gewicht van 70 kilo te komen (pfff…dat was hem dan!)
Omdat mijn vetpercentage op 60% zit en mijn spieren op 25% zal er dus heel veel krachttraining gedaan worden om dit vet om te zetten in spieren. Krachttraining is nooit echt mijn hobby geweest, maar ik heb deze week al gemerkt dat ik, met de begeleiding die ik krijg en alle steun van vrienden, bekenden én onbekenden, er wel doorheen kom!

Wil je op de hoogte blijven van mijn Afvalrace? Volg dan iedere week mijn blog op Breda.nieuws.nl.

Jill wordt begeleid door Eric de Jong van EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Lees Jill haar blogs.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden