Ianthe komt in de flow

De tweede week van de afvalrace is voorbij! Ik begin steeds beter in de “flow” te komen. Qua voeding, maar ook zeker met het sporten. Het afgelopen jaar heb ik niet gesport en kom mezelf hierdoor in de trainingen tegen. Dit valt best zwaar, maar geeft me ook meer motivatie om door te gaan!

De reden dat ik al zo’n lange tijd niet heb gesport is voornamelijk mijn enkelblessure. Ik heb een ontzettend zwakke rechter enkel waardoor ik het advies kreeg alleen nog te zwemmen of fietsen. Ik ben hier al twee keer aan geopereerd, maar helaas heeft dit niks geholpen. Een maand voor de afvalrace heb ik van een specialist in Amsterdam te horen gekregen hier niet veel meer aan te kunnen doen. Eventueel wel een ontzettend zware operatie, maar gezien mijn leeftijd leek hem dat nu nog geen oplossing. Hij gaf mij het advies weer langzaamaan te gaan sporten. Ik moet wel voorzichtig zijn, maar mocht gelukkig weer aan de slag!

Start van de trainingen bij Sander

Voor de eerste training was ik heel erg zenuwachtig. Ik wist nog niet zo goed wat ik kon verwachten. Naar mijn idee ging de eerste training best goed. Natuurlijk had ik geen conditie en was het erg zwaar, maar ik hield het gelukkig vol! Sander houdt in alle oefeningen rekening met mijn enkel. Hij vraagt na een oefening regelmatig hoe het voelt en dit zorgt voor vertrouwen in de oefeningen, Sander en ook zeker weer in mijn enkel.

Wat een domper!

Met wat meer zekerheid ging ik naar de tweede training. Wat kwam ik mezelf tegen zeg! Alles viel me erg zwaar en was snel buiten adem. Na een afsluitende oefening op de hometrainer werd ik even helemaal niet goed. Met een prullenbak naast me en veel duizeligheid moest ik echt even een tijdje bijkomen. Gelukkig gaat het sinds die training steeds beter. Ik houd het langer vol en kan sneller door naar de volgende oefening. Dit voelt heel erg goed en daardoor krijg ik steeds meer zin en plezier in het sporten!

Filmpje

Ik sport twee keer in de week bij Sander. Op het filmpje zie je mij sporten met ballen en touwen. De afgelopen twee weken hebben we ons wisselend gericht op cardio, uithoudingsvermogen en kracht. Dit zorgt voor afwisselende oefeningen die ik erg leuk vind. Natuurlijk komen er aardig wat scheldwoorden voorbij als het te zwaar is, maar gelukkig heb ik steeds veel zin om te gaan sporten!

Ianthe wordt begeleid door Sander Hoogenboom van FitBody en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen