Leven van Wendy is in hele korte tijd helemaal omgegooid

Mijn leven is in een hele korte tijd helemaal omgegooid. Hier moet ik aan wennen, maar mijn vriend, familie en vrienden ook. Op een verjaardag niet meer aan de frisdrank of een wijntje, maar gewoon een kopje thee of een glas water. De tijd die ik over heb zit ik niet meer op de bank maar duik ik toch eventjes terug de sportschool in. Niet zomaar meer in de kast duiken om te zoeken naar ‘iets lekkers’.

Wat de grootste veranderingen tot nu toe zijn is natuurlijk het vele sporten en mijn voeding. Ik leer dat ik regelmaat moet hebben in mijn voeding om deze vervolgens in gelijke porties te verdelen. Op dit moment sport ik maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Wat zijn de trainingen zwaar! De Zumba vind ik super tof. Maar met de krachttrainingen heb ik nog erg veel moeite. Maar ook dat zal ik zeker gaan waarderen (als al die spierpijn eens ophoud). Met de krachttrainingen ga ik zo ver dat de tranen over mijn wangen rollen. Tsja…. dat hoort er nou eenmaal bij hoor ik dan Marissa zeggen.

Samen gaat het makkelijker

En ja, dat hoort er zeker bij. Ook al weet ik niet waar soms die tranen vandaan komen, maar ik weet wel dat die van heel diep komen. Wat ben ik blij met zoveel positieve en gemotiveerde mensen om me heen. Super om te zien dat de andere deelnemers die meedoen bij Fitness Centrum Prinsenbeek elkaar zo steunt. Het is moeilijk, maar samen gaat het toch iets makkelijker. We geven elkaar tips, luisteren naar elkaar en sporten veel met elkaar. Het allerleukste wat ik nu veel hoor is dat mensen om mij heen het al een beetje zien dat ik aan het afvallen ben. Of nou ja, dat ik in ieder geval veel gezonder en fitter aan het leven ben. Zelf zie ik het nog niet, maar logisch want ik ben wel erg kritisch over mezelf.

Op zondag is het SAMdag

Daarbij heb ik mijn voeding ook al aangepast. En wat is zo’n SAMdag geweldig! Voor de mensen die nu denke… SAMdag ? Schijt Aan Marissa dag! Dat is voor mij zondag. Natuurlijk let ik zeker op met wat ik eet en drink, maar met het avondeten eet ik gewoon iets wat ik lekker vind en waar ik de hele week al zin in heb. Afgelopen zondag een heerlijke zelfgemaakte kipburger , met veel groentes en speltbrood. Want ook al is het SAMdag , ik hou er toch rekening mee.

De weken vliegen voorbij,  wat heeft Marissa een belangrijke rol in mijn leven gekregen. We brengen veel tijd door in de sportschool, groepstrainingen & personal trainingen. Ik heb deze weken ook geleerd dat krachttraining goed voor mij is als ik echt wil afvallen. Ik leer om door te gaan als ik eigenlijk niet meer kan en zoals de meesten onder ons normaal zouden stoppen, wanneer het gaat branden en moeilijk wordt. Marissa zegt altijd dat het spel dan pas echt begint. Samen werken we hard, maar is er ook af en toe tijd voor een geintje.

Ik weet niet hoe, maar Marissa geeft mij het plezier terug in het sporten, dat ik al jaren kwijt was. Ik ben bijna iedere dag in de sportschool te vinden , is het geen Zumba dan is het wel voor de personal trainingen. Mensen om me heen hadden dit nooit verwacht, maar wat vind ik Zumba geweldig!!

Nu snel weer omkleden, want ik duik weer lekker de sportschool in. Tot volgende week 🙂

Wendy wordt begeleid door Fitness Centrum Prinsenbeek en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden