Alle attributen voor een lesje afzien worden uit de kast gehaald

Nadat bekend werd dat ik mee mocht doen met de Afvalrace, heb ik toch wel een paar nachten heel onrustig geslapen. Er is geen weg meer terug; geen smoesjes meer, afzien, hoe nu met kerst, oud en nieuw, CARNAVAL, en een paar nachten verschrikkelijk gedroomd. In mijn dromen heb ik al een aantal keer de tribune van Sportpark Jeugdland op en af moeten rennen (best zwaar ’s nachts).

Tegen mijn dochters heb ik gezegd dat ik veel zou gaan sporten omdat ik van die dikke buik af wil. Ze keken mij best een beetje vreemd aan…

De eerste uitdaging

De uitdaging bij mij was eigenlijk al zondag 4 oktober begonnen. Ik heb namelijk meegedaan met de Singelloop, 5 kilometer. Dat was al een behoorlijke uitdaging. Oók van wakker gelegen, omdat ik bang was dat ik verkeerd zou lopen (hoe naïef…). Mijn streven was uitlopen, maakt niet uit in welke tijd als ik maar niet zou gaan wandelen. Het is me gelukt! (Wel heel blij met mijn vriendin Esther die heel lief bij mij bleef en mij bleef stimuleren.) Toen ik nadien bij mijn dochter aan kwam, die mij aan de kant had staan toejuichen, voelde ze aan mijn buik en riep heel enthousiast: “Mam…je buik is weg!!” Hoe fijn is dat, dat kinderen zo snel tevreden zijn!!

Maandag 5 oktober begon natuurlijk de echte uitdaging: in 180 dagen mijn leefstijl omgooien. Om 9:30 uur eerst wegen, doelstellingen bespreken en vervolgens gelijk aan de gang. Niet te flauw, heeft Eric gelijk alle attributen voor een “lesje afzien” uit de kast gehaald. Op het sportveld zag ik een ladder, bank, bal, pionnen en een kettlebel (voor de niet-sporters onder ons, zo’n heel zwaar gewichthef ding) liggen. Ondanks dat het een rustige training was, volgens Eric, vond ik het aardig afzien! Op zich natuurlijk ook wel logisch als die 25% spiermassa ineens, uit het niets, aan het werk gezet worden. En dat heb ik de volgende dag ook wel geweten, want dat beetje spieren dat ik heb, heb ik 100% gevoeld!! En niet alleen dinsdag….

Het begin viel niet tegen

De rest van mijn week bestond uit hardlopen, krachttraining, wandelen en fietsen. 2x in de week training met Eric, 2x in de week groepstraining en de andere dagen thuis aan de gang. En als ik het nu achteraf bekijk is het mij, gelukkig, helemaal niet tegen gevallen. De krachttrainingen vind ik echt afzien, maar nadien heb ik wel een goed gevoel. Ik hoop dat ik dat ook nog een keer écht leuk ga vinden. Op naar de volgende week…laat maar komen!!!

P.s. als je het filmpje hebt gekeken moet je wel even weten dat dit aan het einde van de training is gefilmd…dan gaat het net even iets moeizamer allemaal 😉

Jill wordt begeleid door Eric de Jong van EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Lees de blogs van Jill.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen