Eten in de voetbalkantine en een knabbeltje voor de TV

Foto: Jill Heestermans

Nou ja…FUN??? Maandagochtend behoorlijk afgemat door Eric. Leuk, met een kettlebel van 8 kilo trainen. Is niet heel zwaar zou je zeggen, maar met de door Eric bedachte oefeningen liep het zweet met druppeltjes van mijn voorhoofd af. Ik was gewoon misselijk na de training. Maar goed, ik heb het weer overleefd en mijn nieuwe sportieve week is weer begonnen.

De weekenden vind ik best lastig. Zaterdagavond lekker ‘Ik hou van Holland’ kijken, doe ik toch het liefste met een zak chips op de bank of een ander lekker knabbeltje. Ik weet dat er een hoop gezonde alternatieven zijn. Denk aan wortels, komkommer, tomaatjes of misschien een handje nootjes (één handje!! duhh), maar niets overtreft die lekkere zak paprika chips of dorito’s met chilisaus. Vooral als je dat niet mag,  zit er gewoon niets anders op dan, of heel chagrijnig zijn of gewoon op tijd naar bed gaan. Ik heb gekozen voor beide opties. Eerst héél chagrijnig geweest om vervolgens maar op tijd naar bed te gaan.

De gezonde kantine?

Zondagochtend weer vroeg dag. Samen met twee vriendinnen gaan hardlopen langs De Mark. Ze zeggen dat de natuur daar zo mooi is. Helaas…zondagochtend nog geen 10 meter zicht, zo mistig, maar dat mocht de pret niet drukken (he Cindy). We hebben heerlijk gelopen en met een voldaan gevoel thuis gekomen. Daarna samen met mijn dochters Mara en Luna bij de voetbal gaan kijken. Een bakje thee met de “voetbalvrouwen” en dan wordt het weer lastig. Normaal gesproken blijf je een beetje hangen, wat drinken, kletsen en eet je wat. Maar ja, het eten in een voetbalkantine past niet helemaal in mijn voedingsprogramma. Er zit niets anders op dan netjes naar huis te gaan en daar een lekker boterhammetje met kipfilet te eten (mmmmhhh…:-( ). Zondagavond maar weer lekker vroeg naar bed, want er komt weer een zware, sportieve week aan.

Moe maar voldaan naar huis

Zoals ik al zei was maandag een erg pittige training. Daar heb ik dan ook tot donderdag last van gehad!! Dinsdag kon ik op mijn werk niet eens een reisgids van het schap halen, zo’n spierpijn! Gelukkig kon ik dat er ‘s avonds weer uitlopen tijdens de hardlooptraining. Trainer John van der Velden -hij gaat trouwens aankomende zondag zijn 50e halve marathon gaat lopen in Etten-Leur- is midden in de nacht op zoek gegaan naar een goed stukje verlicht Ulvenhout waar wij onze hardloop oefeningen konden uitvoeren. We zijn uitgekomen bij de Wolvenhoek waar we 16 rondjes intervaltraining hebben gedaan. Wederom moe maar voldaan huiswaarts. En zo gaat de week weer voorbij met verschillende sportieve activiteiten!

Afvallen is niet gezellig

Mijn dieet is niet eens zo streng. Doordat ik zoveel sport moet ik natuurlijk ook wel genoeg binnen krijgen en doordat ik bewust om de 2 uur eet val ik toch af. Het grootste probleem zijn toch de doordeweekse bijeenkomsten met een hapje en een drankje en de weekenden. Tot nu toe lukt het me goed om alles te laten staan, maar ik vind het niet gezellig. Gek toch eigenlijk dat eten (en drinken) altijd met gezelligheid gepaard gaan. Maar nu ik deze week weer een verjaardag en een vergadering heb overleefd ben ik toch ook weer wel benieuwd of ik nu ook echt resultaat zie op de weegschaal….Spannend!!!

Jill wordt begeleid door Eric de Jong van EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Lees haar blogs.

Jill met een wijntje
Dit doen we even niet meer.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden